Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Barátságos vs. futurisztikus elektronikai boltberendezések

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ha azt hallom elektronikai bolt, mindig vagy egy nagyon rideg (csak gépekkel és árcímkékkel teli) bolt képe, vagy egy nagyon letisztult, high tech design bolt képe ugrik be. A háztartási vagy telkom eszközök persze alapjában véve mind-mind racionális tárgyak, funkciókkal és paraméterekkel. Sokan értenek is hozzájuk, pár tulajdonság hallatán egyből rangsorolni és kategorizálni tudják őket. Na a fent említett bolt berendezések szerintem pont nekik valók. De mi van azokkal, akik még elektronikai gépeket is (a gép tudása alapján plusz) érzelmi alapon vásárolnak. Akiknek fontosak ugyan a paraméterek és a funkciók, de ugyanakkor a kinézet, a praktikusság valamint az is, hogy hogyan lleszkedik majd a szerkezet a környezetébe, milyen (érzés) lesz majd azt használni. Persze lehet, hogy ez utóbbi vásárló típusba sokkal kevesebben tartoznak, de nekik sokkal inkább egy barátságosabb, meghittebb, otthonosabb bolt berendezésre lenne szükségük. (Szerintem.) Mert hogy létezik ilyen is.

barátságos_elektronikai_bolt.jpg

Ez itt például az Electric Dreams boltja, Stockholmban. Az alapkoncepció az volt, hogy az általuk forgalmazott kütyüket az emberek otthon használják a legtöbbet, ezért szerették volna termékeiket egy hangulatos nappali szoba jellegű üzletben bemutatni. Az eszközöket a vásárlók egy csésze finom kávé kortyolgatása mellett, elegáns, kellemes környezetben tudják tesztelni.

apple_bolt_fa_elemekkel.jpg

Az Apple londoni üzlete kevésbé otthonos, de a fa asztalokkal barátságos hatást kelt és szintén olyan térben helyezi el a termékeket, amilyenben azokat várhatóan használni fogják leendő tulajdonosaik.

zöld_elektro_shop.jpg

Az AER shop Kínában ugyancsak láthatott fantáziát abban, hogy kitörjön a rideg konzolokra illesztett eszközök bolti világából. Személyre szabott mobil szolgáltatásokat kínálva egy játékos, aktív, ügyfélorientált környezet kialakítására törekedtek. Geometrikus állat szobrokkal, fa elemekkel és egy kis zöld becsempészésével finomítottak a futurisztikus hangulaton.

kellemes_telkom_bolt.jpg

A dubai Etisalat bolt már inkább a hagyományos telkom üzlet berendezés vonalát követi, de színeivel, puha anyagaival és a textúrákkal kellemes vásárlási élményt kínál.

belkin_otthon_bolt.jpg

belkin_irodai_bolt.jpg

A Belkin nevadai CES kiállításra tervezett standja, 2012-ben bár vakítóan fehér volt, ugyanakkor szintén otthoni illetve otthoni-irodai környezetben mutatta be a termékeket. Ki ne szeretne eljátszani a gondolattal, hogy ilyen terekben használja elektornikus eszközeit? Ki ne érezne késztetést, hogy fogjon egy tabletet vagy laptopot és lehuppanjon vele a hívogató kanapéra vagy leülljön vele a formatervezett irodai fotelba a design íróasztal mögé.

Ha van kedvetek szavazzatok! Ti milyen boltba térnétek be szívesebben?

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr136911015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása