Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Élő adventi kalendárium egy angliai kisváros

Jóllehet ebben a bejegyzésben csak cseppnyi részben lesznek érintettek a boltok, de annyira remek kezdeményezésnek tartom a következőt, hogy mindenképp megér egy posztot. Az eredeti ötlet honnan máshonnan is származhatna, mint a számomra is oly kedves Skandináviából. Stockholmban 2005-ben tartották meg először az élő adventet. December elsejétől 24-ig minden nap, ugyanabban az időpontban, kinyílt egy-egy ablak (vagy ajtó) az óvárosban, és az érdeklődőket 15 perces előadásokkal szórakoztatták a helyi kisvállalkozások, üzletek, magánszemélyek és meghívott művészek.

saltaire_élő_adventi_kalendárium4.png

Angliában 2006-ban leplezte le először kivilágított ablakait Saltaire városa. Az itteni civil lakosok (plusz pár üzlet, iskola és templom) viszont nem performanszokkal, "csupán" fényárban úszó, saját maguk által kreált kompozíciókkal lepte meg a járókelőket. Minden évben készül egy térkép (illetve egy honlap) is az eseményhez, ahol nyomon lehet követni a napokat és a soros ablakokat.

saltaire_élő_adventi_kalendárium2.png

saltaire_élő_adventi_kalendárium1.png

saltaire_élő_adventi_kalendárium.png

Idén már több bolt is részt vesz majd a saltaire-i élő adventi naptárban. Érdemes figyelni, hogy vajon milyen lesz például a helyi fodrász üzlet ablaka. (Az alsó képen a Salt Pots kerámia műhely tavalyi kirakata.)

salitaire_élő_adventi_akelndárium.png

Ha valaki épp Angliában van úton, találkozhat hasonló kezdeményezéssel még Twyford-ban, Wokingham-ben, Henley-ben illetve Windsor-ban és Eton-ban is. Aki pedig itthon szeretne decemberi ablakokban számokat vadászni, annak irány Ócsa! Reméljük idén is megtartják a játékos keresgélést. Még több élő kalendáriumot itthonra is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr356943447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása