Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Élelmiszer üzlet bejáratok, másképp

Persze az alábbi boltoknak nem csak a bejáratai térnek el a mostanság szokványostól. Mert azoknak a boltoknak amelyeknek ilyen bejárata van, a belső tere is teljesen más, mint az átlag. Egyszerűen más stílus, más pozicionálás.

Tegye fel a kezét, akinek nem hiányoznak azok a régi kisboltok a közelből? Most, hogy már pici fiam is mögöttem utazik a bringán és délelőtt leugornánk a boltba, csak két zsemléért, felvágottért meg egy tejfölért, meg kell gondolnom, hogy hova is induljunk. A viszonylag közel lévő kék-sárga "olcsóbb", nagy boltba, vagy a kicsit távolabbi pékségbe, ahol tejfölt még csak kapok, de felvágottat már aligha. (Bár pont múlt héten vettem észre, hogy szélesítik a termékpalettát.) Hát nem volt szuper régen, mikor 8-10 évesen elküldött anyukánk a nagy kosárral, hogy hozzunk már pár tojást és egy liter tejet a közeli boltból, a visszajárót pedig nyugodtan megtarthatjuk? Ismertük az eladót, ő ismerte anyukánkat és mindig olyan kedvesen kiszolgált.

Az ilyen jellegű boltok sajnos, azt hiszem, kezdenek kihalni. A mi városunkban 2, kisebb élelmiszer üzleteket összefogó bolthálózat is van. De én valahogy azokat is olyan személytelennek és indokolatlanul drágának érzem. Szóval, aki valami hasonlóban gondolkodik (mint az alábbi üzletek) az szóljon! Jövök és bevásárolok nála.

Mert lehet(ne) ezt másképpen is. Stílusosan, barátságosan, kedvesen, természetesen, tisztán.

elelmiszerbolt_bejarat1.jpg

elelmiszerbolt_bejarat.jpg

elelmiszerbolt_bejarat5.jpg

elelmiszerbolt_bejarat4.jpg

elelmiszerbolt_bejarat6.jpg

elelmiszerbolt_bejarat3.jpg

Most tűnik fel, a képeket végig nézve, hogy mi is "hiányzik", egytől egyig mindegyikről. A reklám táblák és az akciós plakátok. Igazi felüdülés és csemege a szemnek, nem igaz? A bolt frontja beinvitál és az áru illetve a kihelyezése magáért beszél. Halkan, visszafogottan, nem nyomulósan kiabálja, hogy " Vegyél meg. Vigyél magaddal!".

- képek forrásai: https://www.pinterest.com/boltberendezo/kirakatrendezés/ -

Ne maradj le a többi posztról sem! Kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy

------

10_uzletdekoracio_billboard_310x250.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr297279011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása