Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Variációk kasszapultra. Mire figyelj a választásnál?!

A kasszapult meghatározó eleme lehet egy kisebb üzletnek. Formája, mérete, funkciói mind hatással lehetnek a vásárlás kimenetelére. Értem ez alatt a fizetést (gyorsaság, összeg), az impulzusvásárlást (vagyis az előre nem tervezett termékek megvételét) és a kasszától való távozás utáni elégedettséget is.

kassza_pult7.jpg

A kasszapult az a hely, ahol az eladó "lakik", ahova a vevők biztosan fordulhatnak, ha további tájékoztatást szeretnének bizonyos termékekről és ahova büszkén viszik a kiválasztott árut, hogy fizetés után végre a magukénak tudhassák.

  • A pultnak mindenképpen jól láthatónak, észrevehetőnek kell lennie. Egy külön szekciót kell, hogy alkosson az üzletben.
  • Sokan bal elől helyezik el a pultot az üzletben, mert a vásárlók leggyakrabban jobbra indulnak el nézelődni és válogatni. Amennyiben sikerül őket megfelelően végigvezetni a boltban illetve lelassítani a kívánt pontoknál, akkor ez a megoldás valóban jó lehet. Ha azonban kiemelt fontosságú, hogy az eladó egy helyről az egész üzletet belássa, illetve az üzlet alaprajza is támogatja ezt az elrendezést, akkor jobb hátul is remek helyen van a kassza.
  • Amennyire a bolt adottságai engedik, szellős teret kell körülötte kialakítani. Ne legyen két polc, fal vagy szekrény közé szorítva. Fizetés közben, pláne sorban állás esetén, érezze jól magát a vevő. Ne szorongjon vagy feszengjen. Legyen elegendő tere.
  • A pult, el kell, hogy tudja látni az a alapvető funkcióit. Férjen el rajta egy pénztárgép, a kártyaleolvasó és minél több pakoló felülettel rendelkezzen a vevő számára. Had tegye fel nyugodtan az általa megvásárolni kívánt összes árut.
  • Mindemellett jó, ha plusz funkciókkal is rendelkezik. Például lehetőséget és persze teret biztosít a csomagoláshoz. Lehet, hogy ez a vesszőparipám, de szerintem rengeteget számít egy ilyen nem várt szolgáltatás. Hiszek benne, hogy rengeteg olyan eset van, amikor valóban a csomagolás ad el egy-egy terméket. Miért ne távozhatnának Tőled is igényesen csomagolt vagy legalább is szép (és logózott) táskába rejtett termékekkel a vásárlók? (Ez utóbbival észrevétlenül már az ajtón kilépve, az utcán sétálva megkezdik a boltod hirdetését.)
  • A pult mögött, saját magad, vagy eladód számára, mindenképpen helyezz el egy széket is. Nagyon megterhelő az egész napos állás. Azonban egy állítható magasságú, kényelmes bárszékkel, sokat tehetsz azért, hogy a nap végére is megmaradjon alkalmazottad jókedve (és ezáltal persze kedvessége is a vevők irányában).
  • Míg el nem felejtem; természetesen fontos az is, hogy a pult illeszkedjen a teljes üzletberendezéshez. Vagyis passzoljon a design koncepcióhoz. Ugyanakkor, ha a bolt dekorációja viszonylag egyhangú, akkor a pult lehet egy kicsit kontrasztos a többi elemel. Például, ha minden letisztult, bézses árnyalatú, akkor a pult kaphat erősebb, eltérő, de harmonizáló színt. Vagy, ha a polcok főleg fémből vannak, akkor lehet a pult akár egy robosztusabb darab, fából. Így jobban elkülönül és felhívja magára (és a rajta vagy körülötte kihelyezett termékekre) a figyelmet.
  • Ne feledkezz meg a a kasszapult mögötti falrészben rejlő lehetőségekről sem! Ha semlegesebb pultot választasz a kasszazónát egy karakteres felirattal, ajánlattal vagy akár tapétával is kiemelheted.
  • A pult hátuljának kialakításához még több inspirációt itt találsz.

kasszapult1.jpg

kasszapult11.jpg

kasszapult3.jpg

kassza_pult4.jpg

kasszapult8.jpg

Ne feledd, a pult a legutolsó, amit a vevő lát a boltodból. Az ott kapott szolgáltatás pedig a zárszó, amire emlékezni fog. Távozzon hát csupa jó benyomással és elégedett mosollyal.

Ha profi szeretnél lenni saját boltod berendezésében, akkor ez a neked való tanfolyam!

- képek forrásai: www.pinterest.com/boltberendezo/bolt-es-uzletbutorok -

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr927405284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása