Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Virágbolt másképp

Volt már szó korábban, tematikusan, egy-egy bizonyos típusú üzletről mint például a könyvesboltok, fodrászatok, élelmiszer üzletek vagy gasztro egységek. Most a virágboltokon a sor. (Jobban mondva egy bizonyos virágbolton.) Tegnap annyira jó kedvem lett, mikor a helyi kertészetből, a meseszép virágokkal és csodás növényekkel megrakodott autóval kikanyarodtam, hogy nem halogathattam tovább ezt a posztolásra váró bejegyzést.

Sokan vallják, hogy pár szál virág, vagy virágboltban eltöltött pár perc (még akkor is ha nem maguknak vásárolnak) fel tudja dobni a napjukat. Meglehet, nem csodálkozom rajta, én is hasonlóképp vagyok ezzel. De. Szerintem óriási különbségek vannak virágbolt és virágbolt között.

  • Vannak igazán picik, zsúfoltak, sötétek. Ahol nehéz kibogozni, látni az árakat, azt sem tudod hova nézz, a sok virágtól zsong a fejed. A padlón örökzöld ágak hevernek, itt-ott, szanaszét. A vágott növények pedig szedett-vedett, különböző színű műanyag vödrökben várják, hogy kiemeltebb helyre kerülhessenek.
  • Aztán vannak a nagy terű, tágas szalonok. Jól elkülönített egységekkel, rendezett kihelyezésekkel, átlátható üzlettérrel. Hangsúlyos csomagolási szolgáltatással, dekorálási ötleteket mutatva stb. Lehet, hogy itt kevesebb a virág, viszont sokkal kellemesebb a légkör.
  • És vannak ilyen virágboltok is:

352059e5270877751d33a6d1b47e712f.jpg

photo1.jpg

photo14.jpg

photo6.jpg

photo7.jpg

till-1000x667.jpg

swds02_1000.jpg

swallows-damsons-17.jpg

14071286372_dfc78e4b32_b.jpg

A különleges virágboltot, Sheffield, Angliában, Anna Potter virág designer vezeti.Swallows & Damsons névre hallgat az üzlet. A rendkívül esztétikus és varázslatos kis bolt, műhelyként is funkcionál. Számos rendezvényre, esküvőkre készülnek itt virágköltemények.

Ki szeretne egy ilyen kis üzletet legkésőbb nyugdíjas korában? :)

- források: design sponge, marriedinsheffield, rockmystyle, india hobson -

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

 ------------------------------

ingyenes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr497794888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása