Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Stílus marcipánhoz – a Szamos bécsi üzlete

Az ünnepek közeledtével, most rendhagyó módon, kicsit tradícionálisabb vizekre evez a Boltberendező BlogAz alábbiakban Bódi Zsuzsa, vendég blogger, shop designer, életre kelt riportját olvashatjátok egy jól ismert hazai márka, külföldi megjelenéséről.

kep2.jpg

----------

kep1.png

"Bódi Zsuzsa vagyok. Már akkor is érdeklődve lapozgattam a Boltberendező virtuális oldalait, amikor a shop design diplomamunkámra készültem, és most nagy öröm, hogy ide írhatok.

A jó üzlet egy külön világ, ahol az aprócska díszektől az óriásplakátig minden azt szolgálja, hogy megvalósuljon a sikeres kommunikáció. Hogyan csinálják a nagy profik, és mi csábít be egy kisboltba? Tudósítás, főleg Bécsből."

----------

Lassan a cukrászdák világát is átalakitják a modern trendek, divat a hűvös geometria, de aki ma kivételesen nem áramvonalas üvegcsészéből kortyolná a kávéját, annak ott a nagy klasszikus, a Szamos.

A bécsi üzlet otthonos, meleg hangulatú fészek a nagyvárosi forgatagban megfáradtaknak: kicsit olyan, mintha felugranánk egy sütire az Ómamához. A vaníliasárga falak között a marcipán illata száll, és amíg kihozzák a kávét, megállapítom, hogy ennek az Ómamának igen jó az ízlése, vagyis a kellemes hangulat kiegészítőit jó stílusérzékkel, gondos kezek válogatták.

kep3.jpg

kep4.jpg

kep5.jpg

A színek és árnyalatok mindenhol pontos összhangban vannak.: a régi lengyel gardróbszekrényekből lett tárolók finom sárgája a porcelánok csillogásával, a gomb fogantyúk a képkeretek aranyával, az édességek csomagolása a dekorációval harmonizál. A jópofa tarka csempés padló a vidám hangulatot adja a sürgő-forgó konyharészlegnek.

A Szamos család egy 330 éves műemlék épületben, a bécsi „pirosalmás házban” álmodta újra a márka arculatát, ahol meg kellett birkózniuk a hely adottságaival is. A boltíves folyosót az üzlet és a kávézó között tükrökkel, ablakokkal nyitották meg, a teret világos színekkel tették tágasabbá.

kep15.jpg

kep6.jpg

Beljebb lépve csíkos kárpitok, bársony függönyök, a falon barátságos régi portrék fogadnak. A berendezés titka itt is a színek és anyagok összhangjában rejtőzik.

Jó ötlet a kirakat oldalsó falának dekorálása, a Szamos kampányfotóiból készült egyedi csempeborítás.

kep8.jpg

kep9.jpg

kep10.jpg

Az ünnepi készülődés már itt is elkezdődött, az üzlet Karácsonyig lassanként pompás piros-arany dekoráciot kap. Egy igazi marcipán manufaktúrához illően a figurális díszeké lesz a főszerep.

kep11.jpg

A bécsi Szamosban a kávé és torta mellé egy mokkáskanálnyi régi nyugalmat is adnak.

kep13.jpg

kep14.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr828072856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása