Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

A szorgos, láthatatlan segítők márpedig léteznek

..és a bölcs boltosoknál laknak. 

134h.jpg

Honnan tudhatod, hogy a közelben vannak-e? Egyszerű:

  • Rendezetten, libasorban állnak a termékek a boltban, a polcokon reggeltől estig?
  • Az áru katonásan, kívánatosan kihelyezve várja, hogy a kosaradba rakd?
  • Ha egy másik vásárló pont előtted leveszi a legfelső polcról a kiszemelt mosóport, rögtön eléred még a következőt, mert az a kezedhez csusszan, vagy feladod a nyújtózkodást?
  • Előre ugrik a sorban második körömlakk, mikor elveszed azt, amelyiket megvásárolnád?

Na ugye! Mondtam, hogy léteznek! Biztos Te is találkoztál már velük, például itt és így:

  • élelmiszerboltban a vákuumos felvágottak és sajtok így kerülnek mindig a polc élére
  • a dohányboltok dobozai így sorakoznak fel a polc elején
  • a kockadobozos üdítők sokszor így jönnek előre a polcon
  • a táblás csokikat is arccal a vevő felé támasztják meg
  • az alutasakos állateledelek és a pudingporok is miattuk nem dőlnek hátra
  • a benzinkutak nagy forgalmú hűtőiben az üdítők és dobozos kávék így gördülnek a szemünk elé
  • a müller/rossmann/dm drogériákban is sok kis doboz igyekszik a kosarunk felé
  • de láthattál már barkácsáruházban festékesdobozokat is a polc mélyéről a polc élére csusszanni

És az előfordult már veled, hogy csak megnézni szeretted volna az adott púdert, majd inkább mégis másikat választottál volna? Csakhogy a szorgos, kis segéd nem engedte, hogy könnyedén visszahelyezd a kezedben lévő terméket? Csak olvass tovább, mindjárt kiderül, hogy hogyan járhatsz túl az eszén!* ;)

A láthatatlan segítők; termékelválasztók, alapsínek, előretolók, a polcmenedzsment igazán hasznos elemei. Általuk könnyen átláthatóvá válnak a hosszú, termékekkel teli polcok. Egyszerűen megtalálhatóak lesznek a különböző márkák és termékkategóriák. A rendezett sorok pedig, mindig feltöltve, telinek tűnnek, ezzel is támogatva az eladást és az üzlet forgalmát.

A termékkihelyezés okos eszközei tehát nem csak a vevőelégedettségben és vásárlásélmény növelésében játszanak fontos szerepet, az eladók munkáját is nagyban megkönnyítik. A különféle elválasztóknak és síneknek, a tárolásban illetve rendezésben, míg a termékmegtámasztóknak és rugós előretolóknak a termékadagolásban vehetik nagy hasznát a kiskereskedők. Vagyis ahogy fogy az adott áru, úgy tolódik egyre előrébb a polc hátuljában megbúvó készlet. Így a vevők, az itt-ott hiányos polcok helyett mindig patika renddel találkozhatnak az adott üzletben, az eladóknak pedig elég naponta kevesebb kört futniuk az árufeltöltéssel, helyette több idő jut a kiszolgálásra.

Így mindenki jól jár. A vevő választhat, hogy az eladó segítségét és tanácsait kéri ki, vagy maga nézelődik, válogat a bő kínálatból. Levesz egy terméket a polcról, elolvassa a tájékoztatót, forgatja, fontolgatja, majd vagy a kosarába helyezi vagy vissza a polcra. Na, jó, de hogyan is? 

*Alapvetően kétféle előretoló létezik, a rugós és a csúszdás vagy görgős. A csúszdás változatnál könnyű dolgod lesz, csak told hátra a megfelelő polcon és oszlopban lévő legelső terméket és helyezd elé, amit mégsem vinnél haza. Ha sehogy sem sikerül hátrafelé megmozdítanod az adott árut, akkor ne feszegesd tovább a szerkezetet! (A megfelelő beállítások miatt nem fog menni a dolog, mert a teli polcokon az első termékekre nagyobb nyomás nehezedik.) Kérd az eladók segítségét, ők profik ebben, ismerik a nyitját, könnyedén visszarakják majd a terméket a helyére.

Szóval nem csak a Télapónak vannak kis segédei. ;) Egy csepp varázslat és a termékprezentáció (is) könnyed feladattá válhat. A polcok mindig tele, a vevők pedig elégedettek lesznek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr928080910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása