Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Öltöztesd ünneplőbe otthonod (is)!

Az év végi nagy rohanásban néha elfelejtünk lazítani. A kiskereskedők többsége pláne hajlamos elveszni a nagy nyüzsgésben: ünnepek, akciók, kampányok, szállítmányok, hirdetések stb. Mindent a helyén és időben, semmit sem elfelejtve. Lassíts! Írj listákat a teendőkről és hagyd a gondokat a papíron! Otthonodba pedig költöztess nyugalmat, meghitt készülődést, várakozást!

Fitos Györgyi, vendégblogger, a KREM-Home társtulajdonosa, mester virágkötő, 3 szuper, praktikus tippel segít otthonodat (is) ünneplőbe öltöztetni. Fogadjátok szeretettel!

"Mindannyian máshogy látjuk az év utolsó hónapját, de egyben talán egyetérthetünk, hogy a karácsonyi készülődés jó dolog.

Az utcákon már egyre több helyen, az évről-évre megújuló karácsonyi  fényfüzérek csillogásában gyönyörködhetünk, és a kirakatok is ünnepi díszben várják, hogy vess rájuk egy örömteli pillantást.

Akkor miért pont magunkat fosztanánk meg a saját otthonunkban ettől a látványtól?

kremhome_esti_kirakat.jpg

Kinn már hamar sötétedik. Esténként jól esik beburkolóznunk egy meleg plédbe, és valami melengető itallal a kezünkben kipihenni a napi futkosást. A hétvégi süteményekbe egyre több fahéj, és csokoládé kerül, nem kímélve az érzékeinket.

Sok energiát fordítunk az ünnepi készülődésre, de fordítsunk belőle az otthonunk szépítésére is. Ráhangolódásként itt van egy–két lépés, amitől kedvet kapsz a kezdéshez, és majd az idő múlásával folyamatosan bővítheted a repertoárt.

Én ilyenkor egyre több gyertyát és mécsest sorakoztatok fel az asztalon, a komódok tetején, az ablakpárkányon.

gyertyatarto.jpg

TIPP: ha szereted az úszógyertyát, akkor egy régi  teáscsészéből egy pillanat alatt egyszerű hangulatvilágítást készíthetsz. De tehetsz belőlük egyszerre többet is egy áttetsző tálba, amibe előzőleg gyöngyöt, vagy ilex (magyal) bogyót szórtál. A víz nagyon szépen visszatükrözi majd a gyertyád lángját. Ez a látvány nálam visszaköszön a fürdő- és az előszobában is.

kremhome_xmas_forest_kopogtato_kis_hazzal.jpg

Ha eddig fel sem tűnt, hogy az ajtódon még a nyári, mostanra kifakult kopogtatód húzza fázósan össze magát, akkor itt az ideje, hogy egy karakánabb darabot tégy a helyére. Készítsd el az ünnep- és vendégváró kopogtatódat, vagy ha nem akarsz vele vesződni, vásárolhatsz is az otthonod stílusához illőt.

Idén én a rusztikusra szavazok.

Nálam már hetek óta, őszi kopogtató gyanánt, egy vesszőből és díszalma ágaiból font koszorú díszeleg. Ez sem lenne rossz karácsonyra, de most én is lecserélem. Az enyém, finoman aranyra fújt, tölgyleveles alapú lesz, amit majd megvariálok termésekkel, szalaggal, zsinórral, de az is lehet, hogy egyszerűen egy kötött sálat teszek rá. (Könnyen beszél egy virágkötő, igaz?)

TIPP: másik megoldásként dekorálhatod a bejáratod vagy az ablakaid girlanddal, vagy a kövezetre helyezett alkalmi karácsonyi kompozícióval. Akár egy kiszuperált régi pléh vödörbe, vagy rusztikus faládába tégy nedves tűzőhabot, vagy ha ez nincs kéznél, egyszerűen töltsd fel virágfölddel, állíts bele ágakat, tűzz közé örökzöldeket, kevés arannyal, vagy ezüsttel lefújt termést is szórhatsz közé, és végül fényfüzérrel ünnepi csillogást adtatsz neki. Én szeretem az ilyen egyszerű, bármikor szétkapható, de mutatós dekorációt.

otlet_girlandhoz.jpg

TIPP, ha nem tudod, hogy köss örökzöld ágakból hagyományos girlandot: az ablak két oldalára rögzíts egy enyhén kifeszített zsinórt, cukorspárgát vagy szalagot. Majd erre kötözz fel tobozokat, narancskarikát, apró fakorongokat, könnyű karácsonyi díszeket, néhány örökzöld hajtást, szalagokat… Ez az egyszerű girland igazán jól illik a rusztikus, vintage otthonokba.

kul_es_belteri_rusztikus_dekoracio.jpg

Ne feledkezzünk meg az erkélyről, teraszról, lodzsáról sem… A hideg idő beálltával sem kell nélkülöznöd a nyáron megszokott virággal teli edények látványát. Jó kiegészítője lehet a kültéri dekorációdnak, ha téli virágos beültetést készítesz, vagy készen is vásárolsz. Ezt is célszerű a lakás- és ajtódekorációdhoz illeszteni. Itt a tartóedényre gondolok elsősorban. Ezeket díszítheted tobozokkal, vesszőkkel, üveggömbökkel, fényfüzérrel, több- kevesebb csillogást adva, az otthonod stílusához igazítva, de hagyhatod simán is, hiszen a növények magukért beszélnek.

Ebben az időszakban jól használható a Calluna (hasonlít az Ericához, csak télálló), a Gauteria, az apró levelű Hedera, Euonymus japonicus és a törpe tűlevelű örökzöldek…

Első nekifutásként a karácsonyra készülődéshez ez a néhány apró ötlet nem is rossz, ugye?"

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr938125704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása