Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Petit Dej - a francia reggeliző, magyaroktól, Bécsben

Nagy kihívás elé állította a Budapesten már ismertté vált A Table! pékség alkotóit a bécsi helyszín. A tehetős kertvárosi közönség igényes helyet várt el, de semmiképpen sem túl elegánsat, hogy a közeli csodálatos park játszóteréről is be lehessen ugrani egy teára a gyerekekkel. Az, hogy a Petit Dej jól sikerült, tulajdonképpen egy kis nemzetközi koprodukció eredménye: olasz berendezők tárgyai között rendelhetik meg itt a bécsiek magyar tulajtól, a francia reggelit.

183.jpg

Meghatározó stíluselemként tűnik először szembe a nagyvonalú üvegpult, amely egyfajta belső kirakatként is működik. Tárlója alatt sok ropogós pékáru és francia sütemény csábít rögtön a vásárlásra. A mentazöld olasz designbútorok többször is visszatérnek a berendezésben.

181.jpg

A barátságos, otthonos hatás elérése érdekében sokféle anyagot és felületet használtak. Megfér itt egymás mellett a többféle fa, csempe, rattan és üveg, különböző párnák és kárpitok. A visszafogott színeknek köszönhetően még éppen nem lett ‘túl sok’, inkább kellemes eklektika a végeredmény. 

184.jpg

Petit dej, vagyis bőséges, kávés-zsemlés reggeli. Azt, hogy itt kétségtelenül a francia gasztronómia mellett tették le a voksot, további jókedvű feliratok hirdetik, úgymint A table! Asztalhoz!, Vigyázat, forró!, illetve az örök igazság, miszerint Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz borokat igyunk

Egyéniséget adnak a helynek a különleges színes bőrfotelek, amikbe belesüppedve még egy kávét rendel a vendég, illetve a kézzel festett táblácskák, amiket változatosan lehet dekorációként felhasználni.

A bécsi Stadtbekannt szerint (http://www.stadtbekannt.at/petit-dej/) egy reggeli a Petit Dejben mindenképpen megér egy kiruccanast a belvárosból. A brasserie vonzerejét pedig majd tovább növeli a hamarosan megnyíló terasz, ahol a a kerek, fonott székeken ülve tovább élvezhetjük a magyar vendéglátást és a franciás hangulatot. 

kep1.png

 


Bódi Zsuzsa, shop designer, Bécs

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr848395122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása