Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Élő kirakat - amikor a próbababa visszanéz

Zsúfolt bevásárlóutcán, vibráló képernyők és interaktív falak között mire kapja még fel a fejét a kábult vásárló, hacsak arra nem, hogy a kirakati baba is felkapja a fejét, és érdeklődve visszanéz.

Megosztó, de kétségtelenül hatásos marketingfogás a manapság egyre divatosabb, úgynevezett „élő kirakat”. A bábokat ebben a formációban élő modellek helyettesítik, és általában tényleg egy pózba merevedve tárgyiasulnak, de az is előfordul, hogy kisebb produkcióval hívják fel magukra a figyelmet.

unbenannt1_2.png

A hírverés természetesen mindig sikerül – de hogy a konkrét attrakció elnyeri-e a közönség tetszését, az már megvalósítás kérdése.

Nemrég a bécsi Mariahilfer Strasse egyik óriási, háromosztatú kirakatába terveztek egy hasonló kampányt, ahol két élő modellt is szerepeltettek.

unbenannt2_2.png

Egyikük, tetőtől talpig befestve, tökéletes próbababává alakult, és csak néha mozdult meg, amikor finoman integetett az arra járóknak, vagy rámosolygott a gyerekekre. Mintha csak a belvárosi pantomimosok egyike ült volna ma éppen az üvegfal mögé.

unbenannt3_2.png

unbenannt4_1.png

A másik modell éppen ellenkezőleg, mozgásával, természetességével hívta fel magára a figyelmet a plasztik közegben, és tulajdonképpen a drága textilmárka reklámfilmjének főszerepét játszotta el, ezúttal az utca emberének.

unbenannt5_2.png

unbenannt6_2.png

Valóban minden fej odafordult, minden szem odanézett... de hogy otthon emlékeznek-e még rá, mit is reklámozott az üveg mögött hirtelen feléledt helyes kirakati baba, jó kérdés.

Mindenesetre a kissé bizarr játék, ahol elmosódnak a határok igazi és művi, ember és árucikk, előadás és eladás között, egyenlőre megunhatatlan, így biztosan látunk még hasonló példákat.

unbenannt7_2.png

képek forrása részben: Faces Modellagentur - Fritz Kutmon Foto

kep1.png

 


Bódi Zsuzsa, shop designer, Bécs

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

--------------------------------------------

Online tanfolyam üzletvezetőknek, bolttulajdonosoknak és eladóknak:

Vásárlásösztönző Boltberendezés Kurzus

vbk.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr8611826021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása