Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Egész évben karácsony - Wiener Christmas Salon

A hagyományos bécsi karácsonyi séták legújabb célpontja lehet a nemrégiben megnyílt Wiener Christmas Salon. A belváros szívében, a Ferences rendi templom mellett találunk rá a boltívek alatt megbújó kis üzletre, amelynek berendezése minden belépőt nosztalgikus hangulatba ringat, miközben sokszínűségével és gazdag választékával sikeresen idézi meg az Ünnep mindenféle szellemét.

unbenannt_3.png

A tulajdonos annak idején nem is annyira kiadó helyiséget, hanem inkább különleges környezetet keresett álmai boltjának, amit aztán dekoratőr segítségével rendezett be, szintén a megérzéseire hagyatkozva: egyetlen szép, régi fotó hangulatának alapján.

Az arra járókat gyönyörűen feldíszített karácsonyi kapu hívogatja.

unbenannt1_4.png

Az aranyra festett boltíves mennyezet hangsúlyozza, hogy itt bizony nem hétköznapi kínálatról van szó: az apró díszek, angyalok és manók a karácsony üzenetét hordozzák, és a világ minden tájáról érkeztek. A sokféleséget jól kordában tartják a visszafogott stílusú, egységes fa bútorok.

unbenannt3_4.png

unbenannt2_4.png

A Christmas Salon ötletes szolgáltatása a fotósarok, ahol családi képeket, vagy éppen magával a Mikulással is, közös fotót készíttethetünk. A kandallós szobabelső az angol Santa stílusában készült, ezzel harmonizál a pompásan megterített asztal, ami pedig – a különösen Advent idején megszaporodó - rendezvények, koncertek résztvevőit várja.

unbenannt4_3.png

unbenannt5_4.png

Az üzlethez tartozik egy aprócska múzeum is, ahol a régi karácsonyok kedves kiegészítőit gyűjtötték össze, a babaházaktól az antik díszeken át a süteményes formákig. Az érdeklődő itt rögtön kedvet is kap arra, hogy megvásárolja a maga kincseit, és megteremtse velük saját ünnepi hagyományait.

unbenannt6_4.png

unbenannt7_4.png

Nemcsak a szolgáltatások, de a dekorációs megoldások tárháza is egyre bővül, frissül az üzletben. A klasszikus, piros-zöld párosítás mellett már megjelennek a modern elemek, a fehér, jeges gömbök is, ki-ki saját stílusának megfelelően választhat inspirációt.

unbenannt8_3.png

A Wiener Christmas Salon azonban nemcsak decemberben, hanem minden hónapban nyitva tart. Nagyratörő terve, hogy a boltot belengő fahéjillat és a csengő dallamok segítségével a legszebb ünnep egy kis darabjának őrzője legyen, az év bármely időszakában is járunk. Sok sikert, reméljük, hogy teljesül!

unbenannt9_3.png

unbenannt10_2.png

A képekért részben köszönet a Wiener Christmas Salonnak.

kep1.png

 


Bódi Zsuzsa, shop designer, Bécs

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr9412046765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása