5+1 motiváló könyv a polcomról

2017. április 24. 16:41 - LOR

Tegnap volt a könyv világnapja, ezért arra gondoltam, hogy megmutatom nektek a kedvenc könyveimet, amik az utóbbi időben leginkább inspiráltak, motiváltak. Hozzá kell tennem, hogy jelenleg sajnos alig jut időm olvasni, a nap minden egyes perce be van osztva nálunk. Két kis gyerek, család, kutya, programok, munka és önfejlesztés. Lopott percekben (pl. amikor gyerkőc nélkül autóban ülök és megyek valahova) podcastokat hallgatok, így próbálok minél több hasznos információt összegűgyjteni aztán esténként beépíteni a vállalkozásba.

img_6872_1_fotor.jpg

Na de jöjjenek akkor a könyvek: egy kis (üzlet)berendezés, egy kis marketing, egy kis saját.

Handbuch Ladenbau - Umdasch Shop Academy

Ez a könyv az idei szülinapi ajándékom volt (ahogy arról már korábban írtam is). Igazi profi, üzletberendezési kézikönyv. A koncepciótól, a tervezésen át, a megvalósításig. Hol kevésbé, hol jobban részletezi a lépéseket. Bár túl sok újdonságot számomra nem tartalmazott, azért mutatot pár friss trendet, szuper megközelítéseket és ha bármikor elakadnék egy boltberendezés tervezése során, már lesz hova fordulnom. 

Styled - Emily Henderson

1 éve került a polcomra ez a könyv. Ha követitek a blogot, akkor Emily Hendersont már nem kell bemutatnom. Nagy kedvencem. Igazán közel áll hozzám a stílusa. Ha csak belelapozok a könyvbe, egyből elkap valami különleges energia és legszívesebben nyomban nekiállnék átrendezni az egész lakást. (Bár meg kell hagyni, így is nagyon szeretem, ahogy most van.) Ez a könyv mindig inspirál és irányt mutat a dekoráláshoz, berendezéshez.

The Magnolia Story - Chip and Joanna Gaines

Téli szerzemény. Ismeritek a Fixer Upper lakberendező sorozatot? Nálunk, ha nagy véletlenül napközben be van kapcsolva a tv, akkor vagy mese vagy a spektrum home esetleg a fine living megy. Ez utóbbin futott ősszel a szerző páros műsora. Két őrült figura, de nagyszerű csapat, igazán jó ízléssel. Elképesztő otthonokat varázsolnak romos házakból. A könyv az ő igaz történetük, amolyan életrajzi könyv vicces, lendületes formában. Sokkal olvasmányosabb, kevésbé szakmai könyv, mint a többi. Igazi kikapcsolódás.

Tartalommarketing a gyakorlatban - Bártfai Balázs

Épp ma érkezett meg. Még nem nagyon volt időm átfutni, de pont ezért is motivál. Amint tudok, időt fogok rá szakítani, és egy frissítésben írok majd róla pár mondatot. Ahogy fent írtam, az utóbbi hetekben rengeteg külföldi podcastot halgattam, elsősorban tartalommarketing témában. Kíváncsi vagyok, hogy ehhez képest Balázs milyen (itthoni) trendekről ír, milyen gyakorlatias tanácsai vannak.

Kisvállalati marketing biblia - Wolf Gábor

A legrégebbi könyvem a listáról. A Boltberendező indulásakor szereztem be. Nagyon hasznos kis könyv. Minden olvasómnak ajánlom. Alapmű a kisboltosok számára. Az egyetlen gondom a könyvvel a tördelés. Számomra nem túl esztétikus és teljesen szétdarabolja a szöveget. Pedig a tartalom és a benne lévő számtalan tipp igazán értékes gyűjtemény.

+1 The effect of arousal level in pop up store environment - Laura Szitar

Bocs, de ezt nem hagyhattam ki. 2015-ben jelent meg a(z első) könyvem. Soha nem hittem volna, hogy valaha könyvet fogok írni. Bár gyerekkoromban volt idő, amikor könyvborító tervező akartam lenni. Sőt volt olyan is, hogy apukám régi írógépén gépeltem le saját, kitalált mini regényemet, na jó inkább novellámat. Aztán tessék. Tizenpár év elteltével akár az Amazonról is megvásárolhatóvá vált a könyvem. Büszke vagy rá, és akárhányszor ránézek, mindig motivál. Nehéz volt németül egyetemet végezni, nehéz volt angolul könyvet írni, nehéz egy év alatti gyerkőc mellől vállalkozni. De nagyon is lehetséges. És ha mindez már sikerült, mennyi minden várhat még?!

Ez a könyv a pop up boltok berendezéséről szól illetve annak a különböző vásárló csoportokra gyakorolt hatásáról. Szakkönyv. Kutatássokkal alátámasztva. Pop up store fan-eknek ajánlom. ;)

Már a listámon szerepel legalább 5 új könyv. De mindent csak szép sorban.

Kellemes olvasgatást!

u.i.: Csak egy tipp: a külföldi könyveket én, ha csak lehet az angol Book Depository-ról rendelem, általában kedvezményesen, és mindig ingyenes szállítással.

Free Delivery on all Books at Book Depository

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

VIP CLUB:
Nemrég létrehoztunk egy zárt körű Facebook csoportot. Csatlakozz bátran Te is! Légy tagja a kis boltosok közösségének! Kérdezzetek egymástól vagy akár tőlem is. Ajánljatok, cseréljetek ötleteket üzletberendezés, kirakat vagy épp bolti marketing témában.

Szólj hozzá!

Unikornisok Luxemburgban

2017. április 19. 13:31 - LOR

Gabit tavaly decemberben ismertem meg, amikor jelentkezett az online tanfolyamunkra. Varázslatos online boltjával  (a Cinnamon Home-al, melyben dán design lakberendezési tárgyakat forgalmaz) már korábban is kapcsolatba kerültem, amikor az egyik üzlethez kerestünk kiegészítőket. Teljesen meglepett, amikor beiratkozott, kiváncsi is voltam a miértekre, de nem kellett sokat várnom mert hamar megkeresett hiszen sürgette a határidő. Épp egy bolt nyitás kellős közepén voltak, tele szuper ötletekkel és már majdnem kész tervekkel. Azért a többesszám, mert két másik partnerrel szövetkezve fogtak bele egy üzlet, jobban mondva concept store megalkotásába.

Miért pont ezt a stratégiát választották? Nos: mindhármuknak szinte ugyanaz a célcsoportjuk, termékeik jól kiegészítik egymást. Az üzletek bérleti díja külföldön nem éppen csekély, ezen előre meghatározott felosztásban osztoznak. Illetve a vadonatúj boltot nem csak árusítás céljára fogják használni, hanem különféle workshopoknak és blogger találkozóknak is helyet kívánnak biztosítani. Sőt olykor egy-egy pop up bolt a boltban megjelenés lehetősége sem kizárt.

unicorner_concept_store_owners-1.JPG

A boltról:

Már a neve is nagyon találó szerintem: Unicorner (benne van az unikornis szó, de ugyanakkor az angol corner, vagyis sarok is, ami az üzlet épületére, elhelyezkedésére is utal, illetve magában foglalja azt is, hogy a bolt egy-egy sarka más-más márkához tartozik. Vagyis üzletek az üzletben.) A logot maga Gabi tervezte. Szerintem igazán szuper lett. A belső teret együtt alkották, de Gabi építész végzettsége és kreativitása nagyban hozzájárult az egyedi designhoz. Telis tele van a bolt izgalmas megoldásokkal, ügyes Ikea hackekkel. De mondjon róla ő többet:

"Kedves Laura, 

még decemberben végeztem a kurzusodat, és azzal fejeztük be a beszélgetésünket, hogy visszatérek majd Hozzád, ha megnyitottunk, és lesznek képeink:) Igaz, ezeket nem profi fotós készítette, hanem jómagam, s elvileg lesznek majd profi képeink is, de úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy bemutasssam a végeredményt :)

Rengeteg saját kezű munka van a boltban, mind tervezésben, mind kivitelezésben. Egy picit saját interior design projektemnek is tartom ezt a boltot, bár a cipős display nem az én munkám. (Mondjuk én is meg tudtam volna tervezni, de sajnos idő már nem maradt rá, így azt kiszerveztük :D)

De hogy az elején kezdjem, a padló kiválasztástól, lerakástól a világítás megtervezéséig és felrakásáig mindent magunk oldottunk meg. (Mondjuk tegyük hozzá, ez 3 partnert és plusz 3 férjet jelent, tehát 6-an voltunk rá :) )

A mi oldalunk persze ikea-hack - lehet, valakiben felmerül a kérdés, mit kellett ezen annyit dolgozni, hát volt mit :) Vittsjö polcokból es Stuva boxokból áll. A Vittsjöket flexszel elvágni, egymáshoz hegeszteni, lecsiszolni, lefesteni ... eltartott egy darabig :)  A Stuvakra sk. bőrfogantyúk kerültek. A pult, az álkandalló és a pegboardok a saját tervezés, persze azok nem saját kivitelezés, hanem egy lengyel asztalos vállalkozásé, illetve az álkandalló német asztalos munkája. 

A közös logonkat terveztem még én, illteve mindenki logoját megrajzoltam, hogy elküldhessük lézervágásra.

Ezen kívül nagy büszkeségem még a kültéri neon tábla, amit ugyancsak én terveztem meg, és a neon megérkezése után teljes mértékben mi installáltuk fel a férjemmel :).

Bár már március eleje óta nyitva vagyunk, csak mostanra mondhatjuk el, hogy úgy-ahogy, végeztünk. A bolt előtti teraszt még nem laktuk be, az még a nyár feladata lesz.

Jelenleg a hivatalos megnyitónkat tervezzük, amely május 13-án lesz, zenével, bemutatóval, stb :) De volt már itt egy Mumpreneur találkozó (a helyi anyavállalkozóknak, mert hogy mi is azok vagyunk :) ), ill. vasárnap tartottunk blogger brunchot. Szerintem mindkét rendezvény jól sikerült :)

Most tervezzük épp, hogy a helyi rádióban kérünk egy interjú-lehetőséget.

Azt talán még nem mondtam, hogy még azzal próbáljuk a kiadásainkat csökkenteni és egyúttal több látogatót a boltba csalni, hogy a helyiséget kiadjuk workshopok, borkóstolók stb. szervezésére, ill. van egy rész a bejárat mellett, amelyet pop up shopozásra szánunk, megfelelő ellenérték fejében.

Hirtelen ennyi jut eszembe :)

Itt vannak az elérhetőségeink:

UNICORNER Concept store

35 rue de Beggen

1221 Luxembourg

www.unicorner.lu

facebook: @UnicornerConceptStore

instagram: @unicorner.lu

Igazán kiváncsi vagyok a véleményedre, esetleg javaslatodra! :) Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra, azóta is népszerűsítem :)

Üdvözlettel,

Gabi"

unicorner_concept_store_baby_shoes_first_healthy_shoes_nordic_intreroir_design_party_decoration.JPG

unicorner_concept_store_luxembourg_emel_shoes_mintmouse_shoes.JPG

unicorner_concept_store_luxembourg_first_kids_shoes_party_decoration_danish_design_home_accessories.JPG

unicorner_concept_store_luxembourg_interior.JPG

pegboard_unicorner.JPG

Nem csak a bolt lett igazán lenyűgöző, de a marketing megoldásokat is nagyszerűnek tartom, amiket Gabiék kitaláltak. Ahogy neki is írtam, szerintem igazi példa az övék, és azért is szerettem volna megosztani veletek, hogy inspirálódjatok, erőt merítsetek, ha esetleg Nektek is lennének hasonló terveitek.

A luxemburgi unikornisoknak pedig szívből kívánok nagyon sok sikert! ;)

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

VIP CLUB:
Nemrég létrehoztunk egy zárt körű Facebook csoportot. Csatlakozz bátran Te is! Légy tagja a kis boltosok közösségének! Kérdezzetek egymástól vagy akár tőlem is. Ajánljatok, cseréljetek ötleteket üzletberendezés, kirakat vagy épp bolti marketing témában.

 

Szólj hozzá!

Miért éri meg a kisboltosoknak vásárokon árusítani?

2017. április 06. 10:07 - LOR

Kisboltosként biztosan Te is tapasztaltad, hogy amint beköszönt a jó idő az emberek ellepik az utcákat, parkokat. Fagyit vesznek, sétálnak, megpihennek egy-egy padon vagy a fűben és élvezik a friss levegőt és eszük ágába sem jut az üzletekben bóklászni, ha csak nincsen rá valóban nyomós okuk, ha nem kell valamit feltétlenül beszerezniük. Annál szívesebben járják be azonban a sorra nyiló vásárokat, piacokat. Nézelődnek, beszélgetnek és újodonságokra vadásznak.

Épp ezért azt mondom, ott a helyed Neked is! A vásárlókat az általuk választott helyszínen tudod a legjobban elérni!

miert_eri_meg_a_kisboltosoknakvasarokon_arusitani.png

Biztos azt gondolod, hogy a vásárok és piacok a kézműveseknek és design termékeket árusítóknak valók. Mit keresnél Te ott, ha nincs ilyen árud? Meglehet, hogy a manapság olyan trendi piacok elsősorban nekik kedveznek, de nincs esetleg olyan termékkategóriád, amivel Te is meg tudnál jelenni és árusítani egy-egy vásáron? Nézz jobban szét a kínálatodban! Kapható nálad esetleg különleges:

 • étel/ ital
 • könyv, papír áru
 • játék
 • ruha, cipő, táska
 • ékszer, kiegészítő
 • lakberendezési cikk
 • virág, növény?

Ha igen, akkor ne habozz! Nézz szét online vagy a helyi lapokban, hogy milyen közelgő események, piacok lesznek, amin Te is részt tudnál venni, és jelentkezz!

Mi hasznod lesz belőle, ha vásározol, hiszen csak plusz nyűg, áru mozgatás, plusz munkaidő stb.? Valóban igényel némi szervezkedést és előkészületet, de nézd csak mennyi mindent nyerhetsz vele:

 • Növelheted a bevételed. Hiszen azért mész, hogy értékesíts. Persze nem ámítalak, akadnak jobb és akadnak rosszabb napok, nem garantált, hogy minden alkalommal óriási, a vártnál is nagyobb lesz a forgalmad. De a vásárokkal a napi profitnál sokkal többet nyerhetsz.
 • Új vásárlókhoz juthatsz el. Olyanokhoz is, akik maguktól lehet, hogy sohasem nem mentek volna az üzletedbe. Mert nem esett útba nekik, nem ismerték, nem tudtak róla, hogy ilyen klassz dolgokat is árulsz.
 • Remek marketing lehetőség. Kicsiben, leegyszerűsítve, kompakt formába bújtatva, ötletesen mutathatod be a boltod. Szórólapot, kupont, névjegykártyát oszthatsz az érdeklődőknek és becsalogathatod őket az üzletedbe. Hírlevél feliratkozókat gyűjthetsz és hosszú távú kapcsolatokat építhetsz (és ezek csak a legegyszerűbb lehetőségek.)
 • Új partnerekre, beszállítókra, viszonteladókra, együttműködési lehetőségekre találhatsz. Ha nyitott vagy rá, hogy más kiskereskedőkkel dolgozz együtt és nem mindenkiben csak a konkurenciát látod, a vásárok remek lehetőséget nyújtanak a kapcsolatépítésre is.

---- A Pinteresten a Vásári asztalok és displayek mappában rengeteg ötletet gyűjtöttem már össze, ha kiváncsi vagy és inspirációra vágysz nézz ott körül! Ha bátortalan vagy és egy kis útmutatásra van szükséged az elinduláshoz, akkor ez, az elsősorban kézműveseknek szóló, vásári kisokos segíteni fog. ----

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

VIP CLUB:
Nemrég létrehoztunk egy zárt körű Facebook csoportot. Csatlakozz bátran Te is! Légy tagja a kis boltosok közösségének! Kérdezzetek egymástól vagy akár tőlem is. Ajánljatok, cseréljetek ötleteket üzletberendezés, kirakat vagy épp bolti marketing témában.

 

Szólj hozzá!

6 kreatív stand a bécsi design vásárról

2017. április 04. 10:54 - LOR

Wohnen&Interieur 2017

Idén is megtartották Ausztria legnagyobb lakberendezési- és design vásárát, ahol a látogatók több, mint 500 kiállító változatosan berendezett standját csodálhatták meg, bútorokat és kiegészítőket vásárolhattak, információt és inspirációt gyűjthettek.

A rendezvény 9 napja alatt majdnem 80 ezren voltak kiváncsiak a legújabb trendekre, vagyis láthatóan nagy az igény körülöttünk a szépen megformált, stílusos terekre.

Lakberendezés és boltberendezés természetesen sok szempontból eltér egymástól. Ám a szemfüles dekoratőr számos ötletet, érdekes forma és színkombinációt fedezhet fel az ilyen típusú kiállításokon, nem is beszélve arról, hogy a két műfaj gyakran összefolyik: miközben a lakásunk egyik sarkába bekerült az iroda, ki ne szeretné otthon érezni magát egy jó étteremben?

Az egyik legszebben megépített stand készítői szerint néha elég egy-egy apró változtatás ahhoz, hogy lakóterünket ismét nagyszerűnek lássuk. Jópofa asztalkáik és tollas lámpáik bármelyik design üzlet ékei lehetnének.

unbenannt_5.png

Room No9

A főként konyhaberendezéssel foglalkozó cégektől a formák és anyagok játékos együtthatásáról, és a legújabb burkolatokról tanulhatunk.

unbenannt1_7.png

Dirnbauer

„Az élet legszebb pillanatai tökéletes helyszíneken történnek” – a német cég jelmondatához méltó standot alkotott, ide többen szívesen beültek volna vacsorázni.

unbenannt2_7.png

Bulthaup

Egészen más stílus, de rögtön figyelemfelkeltő egy autentikus indiai bútorokat forgalmazó üzlet standja, ami bármelyik forgalmas bárban jól mutatna.

unbenannt3_7.png

Indigo Express

A környezettudatos üzletberendezés példás kiegészítői lehetnek ezek az újrahasznosított design tárgyak. A színes állólámpák és a régi könyvekből készült ülőkék a vásáron sétálók kedvencei voltak.

unbenannt4_6.png

Gabarage

Két harsány lámpa és egy ferde képkeret: a legjobb blikkfang, a legfeltűnőbb stand. Nemcsak a kiállításon, de egy kirakatban is megállná a helyét.

unbenannt5_7.png

Revolution Manufaktur

kep1.png

 


Bódi Zsuzsa, shop designer, Bécs

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

VIP CLUB:
Nemrég létrehoztunk egy zárt körű Facebook csoportot. Csatlakozz bátran Te is! Légy tagja a kis boltosok közösségének! Kérdezzetek egymástól vagy akár tőlem is. Ajánljatok, cseréljetek ötleteket üzletberendezés, kirakat vagy épp bolti marketing témában.

Szólj hozzá!

Zene illetve hangok fontossága az üzletberendezésben

2017. március 22. 10:44 - LOR

Hoztam Nektek egy videót mára. (Míg el nem felejtem, tudtátok, hogy elindult a Boltberendező Youtube csatornája? Bizony. Folyamatosan kerülnek fel újabbnál újabb tartalmak ide is. Iratkozzatok fel!)

Nosztalgiáztam kicsit, jobban mondva a régi fotókat törölgettem a telefonomról, mert állandóan betelik a tárhelyem. Olyan kincset találtam, amit bár Nektek készítettem, még sosem mutattam meg. Tavaly nyáron nővéremmel Malmöben jártunk és az egyik design boltban a következő zene/hang effekt játszották (hangosítsátok fel, hogy jobban lehessen hallani ;) :

zene_malmo_bolt.png

Hallottátok a madarakat és alatta a csengő bongó dallamot is? Nekem annyira tetszett. Teljesen pozitív, friss, üdítő, mégis nyugtató és természetes. Ennek megfelelően jó sok időt el is töltöttük a boltban.

Mert mit tud a megfelelő háttérzene az üzletekben?

Képes többek közt a várakozási idő érzékelését jótékony irányba befolyásolni illetve az üzlet megítélésére is pozitív hatással van. A zene is azon körülvevő faktorok egyike, melyet helyesen alkalmazva sokat lendíthetünk az üzlet forgalmán és pozitívan befolyásolhatjuk a vásárlásélményt. Egy sikeres boltban a jó hangulat elengedhetetlen. 

Te használod már ezt a bolti marketing fogást? Írd meg kommentben, hogy milyen zenék szólnak nálatok!

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy melyik boltba milyen zene illik, illetve, hogy mikre kell ügyelni a háttérzene kiválasztásakor (pl. jogi szabályozások), akkor kattints és jelentkezz a Boltberendező Online Tanfolyamára

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

Szólj hozzá!

Fúziós bolt leegyszerűsítve, Bécsből

2017. március 17. 11:51 - LOR

Gőzölgő olasz kávénk mellé akár egy versenybiciklit is rendelhetünk Bécs egyik legújabb üzletében, ami a mára olyan divatos fúziós boltok egyik jól sikerült példája.

unbenannt7_6.png

Étterem, kávézó, bolt és este Gin bár – rizikósnak tűnő bonyolult elképzelés, a tulajdonos mégis élvezi a sokféle tevékenység kézbentartását: szezononként hol egyik, hol másik kerül előtérbe.

unbenannt6_6.png

A hely nevét Ghisallói Madonna, a kerékpárosok védőszentje ihlette, és bizonyosan ő vezette annak a grafikusnak a kezét is, aki a logót készítette, mert különösen remekbeszabott jelkép született: a hármas tagolásba egy szép formájú alkatrészt is beleláthatunk, de három pici, imára kulcsolt kezű, fátylas Madonnát is elrejtettek benne.

unbenannt5_6.png

A puritán egyszerűséggel, minőségi anyagokkal berendezett éttermi részben kellemes zene és készséges kiszolgálás fogadja a vendéget. Jó ötlet volt megnyitni a belmagasságot, és hagyni, hogy az óriási, boltíves ablakok érvényesüljenek.

unbenannt4_5.png

Egy ügyesen elhelyezett, meleg fényű designlámpával még egy eldugott asztalt is hangulatos éttermi sarokká varázsolhatunk.

unbenannt2_6.png

Az elegáns, hosszú pult megismétli a logó kék színét, és megteremti az esténként nyüzsgő bár hangulatát.

unbenannt3_6.png

A nagyvonalúan berendezett tér másik oldalán rögtön át is léphetünk az üzletbe, ahol a gyönyörű versenykerékpárok mellé nem is hiányzik más dekoráció. Egyenként kiemelve, szinte szoborként díszítik a tágas bejáratot, és rögtön vásárlásra invitálják a sportág rajongóit.

unbenannt1_6.png

A műhelyben a szervizen kívül szakszerű tanácsadást is kapnak az érdeklődők. Az óriási tapétafal előtt igazán profi versenyzőnek érezhetjük magunkat, mintha együtt suhannánk a többiekkel Lombardia országútjain. A célba érve pedig biztosan jól esik egy finom ebéd, aztán újra egy gőzölgő kávé...

unbenannt_4.png

kep1.png

 


Bódi Zsuzsa, shop designer, Bécs

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

Szólj hozzá!

Húsvéti kirakat ötletek

2017. március 14. 10:36 - LOR

Közeleg és már nagyon várom :) Az egyik kedvenc ünnepem. Egyrészt mert húsvétkor már végérvényesen tavasz van. Másrészt ilyenkor megint összegyűlik az egész család és együtt vidámkodunk a Balaton partján. 

Na de. A kikapcsolódás előtt azért még jöjjön egy kis munka. Megjegyzem ez is lehet ugyanúgy szórakoztató és kellemes. Főleg, ha dekorálásról van szó, és pláne, ha van már hozzá ötleted. Mutatok is gyorsan pár példát a naygvilágból. Inspirálódj és alakítsd át! 

fa3f5c351c1d0cb853f1e1eb2e88dc10.jpg

5edc671c67daab53c6deeb942c1411e5.jpg

9553226ac2517e79b0a41ff88d418879.jpg

dae94b1b2d22c45a2831493d60037e32.jpg

d4b0e3b78237d1dd3150ad74ced322e8.jpg

91b0fa8a2850ca0f4e067bcb8b8f4d18.jpg

99a0d17eb8f40720767118829f5cfce3.jpg

Ha konkrét (kicsit könnyebben megvalósítható) ötletekre vágysz akkor a 60 db kirakat ötletet tartalmazó Boltberendező e-bookban, is találsz pár remek leírást. Március-áprilisra összesen 10 db különböző, egyedi kirakat ötlet kaphatsz.

(A korábbi, top 10 húsvéti üzletdekorációs megoldásról pedig itt olvashatsz újra a blogon.)

-képek forrásai és még több ötlet: https://hu.pinterest.com/boltberendezo/húsvéti-üzletdekoráció/ -

Mutasd a tavaszi/húsvéti kirakatod! Küldj egy linket kommentben vagy írj nekünk Facebook oldalunkon vagy a hello@boltberendezo.hu email címre.

Szólj hozzá!

Szuper bolti feliratok és üzlet táblák

2017. március 08. 10:46 - LOR

Mostanában többször is szembe találtam magam ezzel a témával, ezért úgy döntöttem, hogy létre hozok egy új Pinterest táblát, és az ötletes, egyedi, különleges cégtáblákat, üzleti táblákat, bolti feliratokat is gyűjtögetni fogom. Így nem csak én találom majd meg könnyebben ezeket a képeket (például egy következő üzlet berendezés tervezésekor), de Ti is bátran inspirálódhattok belőlük. 

Ha már itt tartunk, akkor nézzük meg kicsit jobban a bolti feliratok, üzlet táblák témakörét, mert bár eddig nem  írtam róluk itt túl sokat (csak a nyitva táblákról), azért elég jelentős szerepük van a boltberendezésben és az eladásösztönzésben is.

Milyen üzletfeliratok, bolti táblák léteznek? Nézzük a (vásárlásélmény szempontjából) legfontosabbakat: cégtábla, cégér, üzletfelirat, megállító tábla, nyitvatartási tábla, ártáblák, szekció jelző táblák, reklám feliratok, információs táblák, útbaigazító tábla stb.

Mire jók, miért hasznosak? Természetesen mindnek kicsit más a funkciója, máshogy segíti a vásárlót a tájékozódásban, illetve máshogy hívja fel a figyelmet az adott boltra, bolton belüli egységekre, termék kategóriákra, termékekre. Ahhoz, hogy az bolt zökkenőmentesen működjön, hogy a vásárló könnyen kiigazodjon elengedhetetlen, hogy ezek a táblák és feliratok összhangban legyenek. Legyenek pontosak, lényegre törőek, lehetőleg rövidek, egyértelműek és stílusban azonosak. A jó felirat és tábla a megfelelő üzenetet a megfelelő helyen közvetíti. A sikerük az eladás támogatásban rejlik. Időt spórolnak meg Neked, mert vásárlói kérdéseket válaszolnak meg helyetted. Így amig ők teszik a dolgukat, Te még jobban ki tudod szolgálni a vevőidet.

Mire figyelj a megtervezésükkor? Hogyan optimalizálhatod őket? Arról kicsit részletesebben tanulhatsz az értéksítésösztönző online tanfolyamunkon.

Addig is pár remek példa:

7ef26cfd38a0f73453d822a41ddac16b.jpg

a2aff902069ba67394e2d1b82ef8f596.jpg

fb704aca2f157dcfc51470538885074f.jpg

982a0eebcf5749a63c0e555b036b57fe.jpg

83b88a139a4c15942a73d34c738bca40.jpg

8bc330e1b2848b7f2558361e3c060d0f.jpg

7211cccb58b7129cbfb9c0038023897d.jpg

46c09458ef60c0974cf56c73e1bcd1ba.jpg

09ae7e7b7ee6d2c3ebf7b244e92e06c1.jpg

2b3eb6730c8a899abeab8009bce75d58.jpg

Képek forrásai: pinterest.com/boltberendezo/boltifeliratokesuzlettablak

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

Szólj hozzá!

Egy bolt, ami szó szerint virágba borult tavasszal

2017. március 01. 11:30 - LOR

Végre itt van, nagyon vártuk. Márciusra fordult a naptár :) Nem is húzom sokat az időt, mert az új szezon új feladatokat is jelent. Frissülnek a kirakatok a bolt belsők, cserélődnek a kollekciók, és persze a pihenésről se feledkezzünk meg. Csalogat a jó idő, irány ki a szabadba.

De várj egy kicsit! Mi lenne, ha épp ezzel csalogatnád Te be a vevőidet az üzletbe? Vidd be a tavaszt az eladó térbe! Ne csak a kirakatban mutass belőle ízelítőt. Lejjebb görgetve egyetlen üzlet remekbeszabott tavaszváró példáját láthatod. Less el tőlük pár fogást. Ugye mennyi helyre lehet becsempészni a virágokat? Aggasd fel, tűzd be, díszíts, írj velük!

disp9s.jpg

disp8s.jpg

disp2s.jpg

disp6s.jpg

disp1s.jpg

disp11s.jpg

disp13s.jpg

disp15s.jpg

disp16s.jpg

disp18s.jpg

disp17s.jpg

-képek forrása: Free People

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

Szólj hozzá!

Pop up bolt a boltban - 1. rész

2017. február 21. 17:14 - LOR

Kinek és miért jó?

Egy szombathelyi üzletfrissítés kapcsán ismét felvetődött a téma, ezért most már nem halogatom tovább és összeírom Nektek amit a pop up boltról egy már létező boltban tudni érdemes.

Kezdjük ott, hogy manapság már minden outlet üzletet és városi, vidéki kitelepülés, bolton kívüli megjelenést pop upnak neveznek, szerintem teljesen alaptalanul és helytelenül. "A pop up boltok korlátozott ideig elérhető, figyelemfelkeltő, különleges atmoszférájú üzletek. A pop up bolt egyfajta marketing eszköz, mely meglep, szórakoztat, kipróbálásra ösztönöz valamint kellő információval látja el az érdeklődőket." Vagyis a pop up bolt mindig valami plusszal rendelkezik, értéket ad a márkához, az eredeti üzlethez és annak filozófiájához. Előre megtervezett marketing stratégia része, egy különleges aktivitás formájában.

A hagyományos pop up boltokat azt hiszem nem kell bemutatnom. Számos példát hoztam már rá itt a blogon is illetve, ha további információra vágysz a témában akkor itt és itt tudsz még utánaolvasni.

over_the_hillbirthday_partydecoration_ideas.png

Aztán van az a pop up fajta ami igazából egy mini pop up bolt. Bolt a boltban. Egy már létező (de a pop up részlegtől/termékektől) függetlenül működő üzletben, időszakosan kikerülő, kizárólag erre a célra kialakított display, sarok vagy részleg. 

Miért jó a pop up boltosnak?

 • Mert egy már fix vásárló réteghez tud így eljutni az adott termékpalettával.
 • Ezáltal egy adott alapforgalom már eleve biztosított.
 • Nem csak saját maga fogja reklámozni a mini pop up boltot, de a helyszínt biztosító boltos is.
 • Nem kell egy egész üzletet kibérelnie, berendeznie, üzemeltetnie (annak minden költségével együtt).

Jó tanács a pop up boltosokonak: Olyan boltot keressenek, ami stílusában, hangulatában közel áll a saját márkájukhoz. Hasonló értékeket képviseljenek. Jó, ha hasonló a célcsoport is, kivéve ha nem pont egy új vásárló réteg tesztelése a cél.

Miért jó a helyszínt biztosító üzletnek?

 • Akár fix "polcdíjban" állapodnak meg, akár jutalékos rendszerben (vagy netán mindkettő), mindenképpen plusz bevételt jelent.
 • A pop up bolttal a boltban új termékek, új események kerülnek az üzlet életébe, különösebb extra befektetés nélkül. (A pop uposokkal gyakran bizományi alapon is meg lehet egyezni.)
 • Az újdonságot a vevők is szeretik, így lesz mivel becsalogatni őket újra és újra. (Nem kell folyton árakciózni.)
 • Tesztelhetik, hogy nem lenne-e érdemes esetleg hosszú távon is új termékcsoportot bevezetni.
 • Új vásárlók érkezhetnek a pop up termékek/márka hirdetései révén.

Jó tanács a helyszínt bizotsító üzleteknek: Olyan termékeket keressenek, ami stílusában, hangulatában közel áll az általuk forgalmazotthoz. Hasonló értékeket képviseljenek, hasonló célcsoportnak szóljanak, ugyanakkor legyenek egyfajta kiegészítő termékek. 

További előnyökről és célokról, tanácsokról a Pop up boltok kézikönyvében olvashatsz.

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

Szólj hozzá!