Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Ennyire (nem) árt a boltodnak a használt üzletberendezés

Sokan azt állítják, hogy a használt üzletberendezés árt a boltnak. Konkrétan azt olvastam nem rég, hogy "tönkre teszi a céget". Hát én nem igazán így gondolom. Szeretnék kicsit felszólalni azok mellett az üzletek mellett, akik használt berendezést esetleg egyedi ötleteket alkalmaznak. Az érvek, a használt berendezés ellen, csak részben állják meg a helyüket, mert általánosságban szólnak. Ami az egyik boltnak jó az a másiknak nem biztos, hogy beválik. Nem azon múlik az üzlet forgalma, hogy vadiúj, drága, alusínes panelekkel fedjük ba az egész teret vagy sem. Persze, így egy teljesen üzletre szabható, variálható berendezést kapunk, amin akár a teljes árukészletet egyben meg tudjuk mutatni. Ez a fajta megoldás szuper lehet például kerékpárboltoknak és szervízeknek, ahol rengeteg a különböző alkatrész és sok apróbb-nagyobb felület kell a számukra. (Bár egy alternatív bicikli boltnál erre is van azért más lehetőség is.) De minden üzlet más és más. Nem hiszem, hogy mindenki azzal jár jól, ha a legújabb, legtrendibb berendezést választja. Gondoljunk csak egy vintage boltra. Ott aztán abszolút nem lenne autentikus egy ilyen megoldás.

De más esetben sem az a lényeg, hogy vadiúj-e az adott üzletbútor vagy használt, hanem hogy milyen állapotban van és hogy megfelelően tudjuk-e hasznosítani. Eladja-e a kívánt termékeket? Passzol-e a többi berendezéshez, illeszkedik-e az arculatba? Tovább megyek, ez sem állja meg minden esetben a helyét. Vannak olyan idősebb, de igazán látványos üzletbútorok, amiket kiválóan alkalmazhatunk kontrasztként. Amik pont azért jók, mert bár igazán karakteresek, mégsem illenek oda. Ezzel magukra, és a rajtuk/bennük bemutatott termékekre irányítják a figyelmet. Vagyis meg van a fókuszpont, ami minden boltba kell!

Szóval, szerintetek az alábbi boltberendezések ártanak az üzletnek? Ti nem vásárolnátok ezekben a boltokban szívesen?

hasznalt_uzletbutor12.jpg

hasznalt_uzletbutor11.jpg

hasznalt_uzletbutor10.jpg

hasznalt_uzletbutor1.jpg

hasznalt_uzletbutor3.jpg

hasznalt_uzletbutor6.jpg

hasznalt_uzletbutor5.jpg

hasznalt_uzletbutor8.jpg

hasznalt_uzletbutor2.jpg

hasznalt_uzletbutor4.jpg

hasznalt_uzletbutor9.jpg

(Nem állítom biztosan, hogy minden képen használt üzletbútor látható, de ezek akár azok is lehetnének. -források: pinterest.com/boltberendező/bolt-és-üzletbútorok)

Igen, a használt üzletbútorok felkutatása sok időt és kreativitást igényel. Igen, nem lesz rá garancia. Igen, magunknak kell csinálni. Igen, ehhez kell némi háttértudás vagy legalábbis jó érzék. Viszont cserébe kaphatunk egy igazán eredeti és egyedi boltbelsőt. Egy olyan boltberendezést, ami megkülönböztet a konkurenciától. Ami minket képvisel. Amire rácsodálkoznak a vevők és jó eséllyel legközelebb magukkal hoznak egy ismerőst is, akinek feltétlenül meg szeretnék mutatni a helyet. És, ha már ott vannak és nézelődnek, hát segíts nekik, hogy vásároljanak is!

További példákat találsz régi bútorok felhasználására fodrász üzletekben itt, próbafülkékben pedig itt.

Még több inspirációra vágysz? Töltsd le ingyenes online magazinjainkat, pl. a 10 egyedi üzletdekorációs megoldás-t. Kattints!

ingyenes.png

u.i.: A Bolti marketing, kirakat és üzletberendezés csoportot is azért hoztunk létre, hogy ilyen és ehhez hasonló instant tanácsokkal segíthessünk mi Titeket, és Ti egymást. Csatlakozz Te is a kis boltosok közösségéhez. Találj partnereket, üzleti barátokat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr117185491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.22. 17:30:01

Az a babakékre mázolt Honecker-korabeli keletnémet vitrin elég durva :DDD

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.22. 17:31:49

Szerintem ők konkrétan a használt és fel nem újított felszerelésre gondolnak. Mint pl régi manöken, megkopott pénztárgép )ami már kicsit sárgul is), máló bútorok. Amik ezeken a képeken vannak azok nem néznek ki használtnak. Szerintem ez a különbség, hogy minek látszik.
süti beállítások módosítása