Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Mi is az a mood board és mire jó?

Bár a Pinterest használatának terjedésével egyre több ember ismeri már a mood board fogalmát, sokan vannak még, akik nem értik, hogy mit is takar pontosan ez az angol szó, és főleg, hogy mire jó. Mi a szerepe a lakás vagy épp a boltberendezésben? Miért nem lehet egyszerűen kihagyni vagy átugrani a mood board-os kört a tervezésben?

Nos, a mood board magyarra fordítva, szó szerint hangulat táblát, a mi olvasatunkban inkább stílus táblát, stílus terveket jelent. Egyfajta, képekből és rövid szövegekből álló, kollázs, kompozíció. Az első körös ötletek, bútorok, kiegészítők, anyagok, színek, stílusok megjelenítése, illusztrált ábrázolása. Ez fontos! A mood board még nem a végleges berendezési elemeket gyűjti össze, csupán érzékeltetni kívánja az irányt, ami kialakult a tervezők fejében. 

Ez a lépés szinte megkereülhetetlen, mert nagyban segít a tervezőknek a megrendelő felé közvetíteni a megálmodott hangulatot. Ha az irány esetleg a megrendelőnek kevésbé tetszik, egy-egy elem használatától teljesen elzárkózik vagy bármely fontosabb ötletet nem érezne odavalónak, az jobb, ha még az elején kiderül. Ezzel mindkét fél számára sok idő és pénz spórolható meg.

Mi, a Boltberendező csapattal általában több féle mood boardot is összeállítunk egy tervezés alkalmával. 2-3 verziót szoktunk átküldeni az ügyfélnek, így még könnyebb a választás, és a közös nevezőre jutás.

Alább, egy réges régi, kedves projekt mood board terveit látjátok. Ilyen táblákkal dolgoztunk kezdetben. Mára már sokkal letisztultabb az összkép és még jobb a látvány. Bizony. Mood board terén is mindig tud fejlődni az ember ;)

 

moodboard_regi.png

moodboard_regi2.png

-Egy mini delikátesz üzlet belső tereinek frissítési tervei-

Ha Te is szeretnél egy moodboardot, esetleg egy teljes üzletfrisítést, itt megtalálsz minket! :)

Még több inspirációra vágysz? Töltsd le ingyenes online magazinjainkat! 10 egyedi üzletdekorációs megoldás és Kirakatrendezési tippek, profiktól. Kattints!

ingyenes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr48431726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása