Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Zsolnay üzlet Bécs szívében

Több, mint fél évszázad kihagyás után újra kitárta kapuit egy Zsolnay márkabolt Bécsben. A helyszín tökéletes: az Opera előtt megálló villamosról leszállva rögtön ránk köszönnek a magyar szemmel már jól ismert, varázslatosan szép kerámiák.

A berendezés során is ezt az előnyt használták ki, hiszen az üvegbe burkolt üzlet falain a bécsi Opera neoreneszánsz épülete gyakorlatilag dekorációvá válik, amikor kívül-belül csillogva tükröződik a különböző felületeken.

unbenannt8_5.png

unbenannt9_5.png

A Zsolnay cég számos országban van jelen, és mindig igyekszik alkalmazkodni az újabb célcsoporthoz.

Az osztrák arculat kialakításában most sokat segített, hogy az itteni közönség ismeri és elismeri a minőségi porcelán kultúráját, illetve magának Zsolnay Vilmosnak is voltak bécsi kötődései. Ebben a városban végezte ugyanis iskoláit, majd 1873-ban itt nyerte el a Ferenc József kitüntetést mesteri dísztárgyaival, amiket a világkiállításon mutatott be. A korabeli remek üzleti kapcsolatokat mutatja, hogy több bécsi épületen máig találhatunk a Zsolnay gyárból származó majolika díszítést.

A sok aranyló burkolatot használó üzlet falait fényes vitrinek borítják, bennük a szinte műtárgyként kiállított kerámiákat világító spotlámpák teszik még feltűnőbbé.

unbenannt10_4.png

Az Operánál sétáló turistákat apró csecsebecsék, egyedi luxustárgyak, valamint Sissi császárné pompásan megfestett, pillangós teáskészlete csalogatja.

unbenannt11.png

unbenannt12.png

Természetesen megtalálhatóak a boltban a gyár leghíresebb, eosin mázas termékei is, amik kecses alakjukkal a díszkerámia szecessziós korszakát idézik.

Jó ötlet a kellemes pihenősarok, ahol a nagy múltú hungarikum iránt érdeklődő vásárló szebbnél szebb Zsolnay albumokat lapozgathat.

unbenannt13.png

Kirakatnak egy mutatós porcelánokkal megterített asztalt állítottak be, így még inkább el lehet képzelni egy ünnepi alkalommal, használatban is ezeket a gyönyörű készleteket.

unbenannt14.png

Zsolnay Porzellan Wien 1010 Bécs, Opernring 5.

kep1.png

 


Bódi Zsuzsa, shop designer, Bécs

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr5312483961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása