Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Öntapadós fa panelek, avagy parkettázzunk falat!

Tegnap este innsbrucki szállást kerestem és egy varázslatos helyre bukkantam (az airbnb-n). Azonnal foglaltam is volna, mert még az ára is meglepően kedvező volt, de persze már egész hónapra ki volt adva, sőt jövő hónapban is csupán egyetlen éjszaka szabad. A városhoz közeli erdő szélén, egy pár négyzetméteres, egy légterű, egy szobás+ fürdős, fa kunyhóról van szó, aminek van egy nem is olyan kicsi fedett terasza is. A "Cosy Wood Cabin" név nem véletlen. Mesterien leírja a kinézetét. Az egész kis ház, kívül- belül csupa fa..pedig hogy utáltam régen mindenféle lambériát.. 

Aztán ma szembe jött velem egy kép egy bisztróról, ahol szintén megjelent, egy hasonló fa borítás. Persze nem ilyen (töménytelen) mennyiségben, viszont felfuttatva a falra. És jön a harmadik dolgok; hirtelen, mindenféle extra kutatás nélkül, rám talál egy egészen új dekorációs megoldás is.

Öntapadós, fa, fali panelek. Extra vékony, ultra könnyű, újrahasznosított, környezetbarát, könnyen kezelhető elemek. (Akit részletesen érdekel a gyártási folyamat és a történet az itt olvashat róla tovább.) Lényeg a lényeg, korábban is kísérleteztek már hasonló fa lapok gyártásával, az ötlet nem is olyan új, de a technika igen. A túlságosan vékonyra vágott lemezek előállításával, túlságosan sok hulladékot termeltek korábban, mígnem valaki a snowboard lapok gyártásából merített inspirációt és egy új eljárással rukkolt elő.

stickwood2.jpg

 

stikwood1.jpg

 

stikwood3.jpg

stikwood4.jpg

stikwood5.jpg

 

Megszületett tehát a legújabb dekor anyag, ami építőanyagnak hat. 16 féle árnyalatban kapható és nem is olyan rettentően drága. 40 négyzetméternyi falat kb. $200 - $500-ból lehet vele "kiparkettázni". A gyártó (és én is :) üzlethelyiségek dekorálására is ajánlja, mert az anyag tűzvédelmi szempontból is A osztályú minősítést kapott.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan is kell falat "parkettázni" akkor nézd meg ezt a VIDEOt! Elég egyszerű.

- képek forrásai: Stikwood.com -

Még több inspirációra vágysz? Töltsd le ingyenes online magazinjainkat, pl. a 10 egyedi üzletdekorációs megoldás-t. Kattints!

ingyenes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr767279247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.23. 08:25:44

Magyarországon a Diegós fiúk (Józsi nénivel az élen... :D ) árulják ezt, vagy valami hasonlovat.Nem kapok sajnos jutalékot, pedig jó lenne...:-))))
Csak eszembe jutott, mikor láttam, jó ötletnek tűnik.Vajon a durvább erőbehatásokat mennyire bírja, pl hegyével leeső csavarhúzó, konyhakés, stb...

saliati 2015.03.23. 08:26:58

Magyarországon forgalmaz valaki ilyet?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.23. 19:18:32

Mennyire vékony az az "extra vékony"?

LOR 2015.03.23. 19:54:34

3-5mm vastagságúak a panelek

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.24. 09:40:47

@LOR:

Hát, az 5mm talán már OK, de a 3 szerintem még nagyon sérülékeny. Amúgy jól nézhet ki, nekem tetszik.
süti beállítások módosítása