Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Miben tudunk segíteni?!

Számos megkeresés érkezett hozzánk a napokban és arra gondoltam írok nektek egy kis összefoglalót arról, hogy miben és hogyan tud segíteni a Boltberendező.

Gyakran futnak be hozzánk egymondatos levelek, üzenetek, de a legtöbb esetben nagyon kedves sorokat írtok nekünk és kéritek segítsétünket, tanácsunkat. Ezeket ezúton is köszönjük! <3 Mindegyik emailnek, telefonhívásnak egyaránt örülünk. Egyrészt nagyon jó látni, hogy ennyi lelkes ülzettulajdonos van, aki szebbé akarja varázsolni saját terét, aki egyedi megoldásokkal szeretne a vevők kedvében járni, másrészt nekünk minden egyes feladat egy új, izgalmas kihívás. Egy kreatívan megoldható, édes probléma. Nem hiába választottuk ezt a munkát, szeretjük amit csinálunk. :)

Ahhoz viszont, hogy már egy-egy projekt kezdetétől Ti is és mi is tisztán lássunk, hogy ne beszéljünk el egymás mellett, álljon itt most már tipp az induláshoz.

uzletberendezesi_szolgaltatasok.png

Miben tudunk segíteni? Milyen jellegű munkákat vállalunk?

Leginkább abban tudunk segíteni, amihez a legjobban értünk. Az évek során egyre inkább kirajzolódni látszik, hogy mi az, amiben igazán különlegeset tudunk nyújtani számotokra és mi az amit Ti szeretnétek Tőlünk. Szerencserére ez a két dolog nagyon hasonló irányba mutat.

Üzletberendezési koncepció és stílus tervezés. Vagyis konkrét berendezési, térrendezési, dekorációs ötletek, tippek, arculati elemek, színek használata. Ebben a szolgáltatáscsomagban mood boardot illetve kérés szerint arculati elemeket, logot is készítünk a megrendelő számára. Ez a lépés a legelső, erre épül az összes többi munkafolyamat. Ez alkotja a bolt alaphangulatát ez adja a különleges milliőjét. Ettől lesz egységes, kerek a végeredmény. 

Szerencsére sokaknak ezt magyarázni sem kell, magától értetődő, hogy a koncepció és a stílus meghatározása fontos és elengedhetetlen, ha igazán sikeres üzletet szeretnénk kialakítani. Míg mások nem igazán értik, hogy ezért miért is kell fizetni. Miért nem elég egy látványterv. 

A legtöbb esetben, épp azért fordultok hozzánk, mert ez az ami hiányzik az üzletből. Mert nem tudjátok, hogy milyen színű legyen a fal, hogy milyen bútorok illenének, mitől lehetne egyedi a tér. Vagy beleszerettetek egy-egy kiegészítőbe, látványelembe, displaybe, de nem tudjátok, hogy hogyan lehetne beilleszteni a koncepcióba.

Nos, az üzletberendezés terve ugyanolyan különleges szellemi termék, mint a kedvenc dalod vagy kedvenc könyved.

Látványtervezés. A látványtervezés nálunk mindig a második lépés. A stílusterveken alapszik. Akkor állunk neki a látványtervek elkészítésének, ha elfogadott, leokézott, jóváhagyott koncepciónk van. Ha a megrendelőnek is tetszik az irány, amin elindultunk. Ha magával ragadta egy-egy kreatív ötlet, amit szeretne nem csak illusztrációs fotón, de konkrétan a bolti környezetbe rajzolva is látni. Ha kiselejteztünk olyan ötleteket, amik valamiért nem fognak vagy tudnak megvalósításra kerülni. 

A látványtervezés aprólékos, időigényes munka, díjának megállapítása négyzetméter alapon történik. A rajzok készítése során nem csak a stílustervet kell figyelembe venni, de az üzlet adottságait, a termékkínálatot, a vevők szabad mozgásának, a termékkontaktusoknak térigényét  is. 

A látványtervek alapján, általában különböző, részletes kiviteli tervek is készülnek, hiszen ezek segítségével tudják majd az adott szakemberek pontosan, azt megvalósítani, amit közösen megálmodtunk.

(Kivitelezés.) Az utolsó munkáink során, valahogy mindig úgy alakult, hogy az üzlettulajdonos magára vállalta a kivitelezési folyamatokat. Vagy szívesen vágott bele saját maga, mert korábban már csinált ilyesmit és önerőből szerette volna megvalósítani a terveket, vagy rendelkezett saját kivitelezőkkel, ismerősökkel, korábbi partnerekkel, akiknek munkájában 100%-osan megbízott. Azt kell mondjuk, ez a legszerencsésebb eset. Ha szükség van rá, természetesen szívesen ajánlunk kiválló szakembereket, de művezetést már csak kivételes esetekben vállalunk.

(Kirakatrendezés.) Bármennyire is szeretnénk ebben a segítségedre lenni, tudnod kell, hogy a Boltberendező bázisa Sopronban van. Így kirakat tervezést és rendezést egyelőre csak Sopron, Bécs illetve Szombathely vásorokban (nyáron alkalomadtán Balatonfüreden is) vállalunk. DE, a háttérben nagy erőkkel dolgozunk egy olyan rendszer kiépítésén, ami segíteni fog közvetlenül összekötni tehetséges dekoratőröket, kirakatrendezőket és lakberendezőket a helyi, környékbeli bolttulajdonosokkal, üzletvezetőkkel. Küldetésünknek tekintjük, hogy szebbé és sikeresebbé  varázsoljunk annyi boltot, amennyit csak lehet. Ha kapacitás hiányában, önerőből nem megy, akkor hát különleges, kreatív szabadúszók segítségével.  (Az oldal várhatóan nyár elejétől válik elérhetővé, hamarosan jövünk még több részlettel.)

Üzletfrissítési, pop up bolt berendezési és bolti marketing tanácsok. Kisebb volumenű, de számunkra további nagyon kedves területek, melyek mindegyikében szívesen segítünk. Az üzlettervezés során természetesen eleve olyan ötleteket és tippeket adunk, melyek nem csak mutatósak, de praktikusak is. Esztétikus, ugyanakkor vásárlásösztönző megoldások. Viszont bármikor felmerülhet az igény, már működő boltok esetén is, hogy újabb lendületre lenne szüksége az adott üzletnek. Ilyenkor is bátran fordulhattok hozzánk.

Milyen adatokra, paraméterekre van szükségünk? Ezeket kérlek írd bele már az első leveledbe!

Láthatod, hogy még így is, hogy szűkítettük a kört, elég sok mindenben tudunk a segítségedre lenni és szeretnénk is. Ahhoz viszont, hogy minél hatékonyabban és gördülékenyebben haladjon az együttműködés, nagy segítség nekünk, ha már az elején tisztán látjuk, hogy mi lenne a konkrét feladatunk. Így könnyebben tudunk tervezni idővel (jobban be tudjuk osztani a projekteket és a Te idődet sem húzzuk felesleges email körökkel, pontosítással) illetve pontosabb árajánlatot tudunk adni, már rögtön az együttműködés elején.

Amikor megkeresel minket, akár emailben, akár telefonon, akár a Facebookon, kérlek írd be az üzenetedbe vagy oszd meg velünk a legfontosabbakat:

  • Milyen boltról lenne szó?
  • Hol található (melyik városban)?
  • Mekkora az üzlet?
  • Mi az a konkrét probléma, ami szerinted megoldásra szorul?
  • Melyik szolgáltatásunkat szeretnéd igénybe venni?
  • Adj meg továbbá, kérlek telefonos elérhetőséget is, hogy könnyebben fel tudjuk venni a kapcsolatot!

FONTOS:

Tudom, hogy nem mindenki szeretne egyből szolgáltatást igénybe venni tőlünk. Van aki még nem ért el odáig, még csak fontolgatja a lehetőségeit, van aki sosem szeretne üzletberendezővel dolgozni, jobb szereti maga intézni a dolgokat. De bármikor adódhat úgy, hogy elakad, megtorpan és csak egy apró, pici, instant segítségre lenne szüksége. Ha vévig böngészted a blogot, illetve a pinterest oldalunkat és nem találod amit keresel, ami tovább vihet, akkor írj nekünk! Ha épp csak egyetlen támpontra lenne szükséged a továbblépéshez, keress minket! Szívesen segítünk (igen, igyen is). Csak annyit kérünk, hogy minden esetben jelezzétek, hogy mi lenne az, amit épp nyújtani tudunk számotokra.

u.i.: A Bolti marketing, kirakat és üzletberendezés csoportot is azért hoztunk létre, hogy ilyen és ehhez hasonló instant tanácsokkal segíthessünk mi Titeket, és Ti egymást. Csatlakozz Te is a kis boltosok közösségéhez. Találj partnereket, üzleti barátokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr4612497525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása