Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Kisvállalkozók Szombatja

Arról már tavaly írtam, hogy mi is pontosan a Fekte Péntek. Idén azt hiszem már nincs olyan, aki ne találkozott volna itthon is olyan promócióval, reklámmal, hirdetéssel ami ezen az apropón alapszik. Arról is esett szó, hogy szépen lassan kialakul egy ellen tábor is, akik nem hajlandóak ezen a napon vásárolni/ kereskedői részről nyitva tartani.

11_17_15.jpg

Arról viszont valószínűleg már kevesebben hallottak, hogy az angolszász országokban, 2010 óta létezik az úgynevezett "Small Business Saturday" nevű kezdeményezés is. A Fekete Péntek ellensúlyozására jött létre és a nagy cégekkel, multikkal szemben megpróbálja a kisvállalkozókat támogatni, illetve a hagyományos kis üzletekbe terelni a forgalmat. 

2010-ben az American Express támogatta nagy erőkkel a projektet, ezért is lehet, hogy a Kisvállalkozók Szombatjának a hivatalos színei a kék és fehér. Amerikában a Hálaadás utáni szombaton ünneplik, míg Angliában idén december 5-ére esik ez a nap. Ha lenne ilyen itthon is, én biztos támogatnám* (sőt támogatom is, nézd csak lejjebb!). És nézd csak miért lenne jó ez a nap itthon is:

small-business-circular.jpg

Egy kis lépés azért hogy segítsd a közösséget, amiben élsz. A felső kép szerint, ha helyi boltban vásárolsz, akkor az elköltött összeg fele a környéken marad. (A kávéra adott borravalóból -> a felszolgáló lány báli ruhára gyűjthet. -> A ruhatisztítónak így lesz elég megrendelése. -> A bevételből adakozni tud a helyi gyerek focicsapatnak, amiből ők mezeket vesznek. -> Az új mezben a fiad bajnoknak érezheti magát és akkor eljön az ideje, hogy -> meghívd egy forró csokira -> és nagy borravalót adj. :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr488101638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása