Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

ĺgy dekoráld az üzleted tavaszváró virágokkal

"Februárban már kívánjuk a tavasz érkezését, ezt üzletünk dekorálásában is bátran megjeleníthetjük. A virágot általában mindenki szereti, bár sokan sajnos alig kapnak az év során, így egyben figyelmesség is a vásárlóink felé egy-egy elhelyezett szép csokor, amiben örömét lelve, mosolyog a betérő.

pinterest_uzlet-virag_1.jpg

Hova helyezzük a virágokat?

Már az ajtónk dekorálásával is kedveskedhetünk, magunkra vonhatjuk a figyelmét az arra sétálóknak. Egy egyszerű buxus koszorú néhány tavaszi vesszővel maga a tavasz.

pinterest_uzlet-virag_3.jpg

Egy csokor virág a fogadó pulton vagy az üzlet más részein elhelyezve, élettel telivé varázsolja a teret mind a látványával, mind az illatával. De egy jól elhelyezett virágdísszel, üzletünk akár kevésbé frekventált részére is felhívhatjuk a figyelmet.

Tavasszal könnyű dolgunk van, mert néhány vessző egy kis víz hatására, pár napon belül apró, zöld levélkékkel lesz teli. Ne fukarkodjunk a méretekkel, minél nagyobb a kompozíciónk, annál látványosabb, és elegánsabb. Nem szükséges hozzá más, csak egy, a vesszők méretéhez illő váza, ami lehet üveg, kerámia, fém... Viszont fontos, hogy passzoljon az üzletünk stílusához.

Mire figyeljünk még?

Arra figyeljünk, hogy naponta-kétnaponta adjunk friss vizet a növényeinknek, mossuk ki a vázát, és ilyenkor egy metszőollóval vagy éles késsel vágjuk vissza a virágunk szárát, megéri. Nincs lehangolóbb, ha egy vázában a víz poshadásnak indul! Hiszen a polcokra is friss, tiszta, szépen rendezett árut rakunk.

Milyen virágot válasszunk?

Legkézenfekvőbb vágott virág ilyenkor a tulipán, a jácint, a nárcisz. Tanácstalan vagy, mi illik az üzleted hangulatához? Ha egy-két tucat tulipánt vázába helyezel, nem tévedhetsz nagyot. Nem kell virágkötőnek lenned ahhoz, hogy 10-20 szál virágot egy egyszerű vázába tégy. De látványos megoldás lehet több, egymás mellé helyezett, letisztított italos üveg vagy egyszerű vizespohár, amibe szálanként rendezheted kedvedre a virágokat, vesszőket. Friss, fiatalos, divatos megoldás.

pinterest_uzlet-virag_4.jpg

Ha viszont nem szereted a vágott virágot, vagy nincs kedved az ápolásához, cserepes virágokat is használhatsz az üzleted tavaszi dekorálásához. Bár az öntözés itt sem elengedhetetlen. Szép beültetéseket lehet kapni a virágüzletekben, szerintem ezzel nincs értelme bajlódni, elég csak kiválasztanod az üzleted méretéhez, hangulatához leginkább illőt." Gecse Vera, a KREM-Home társtulajdonosa.

Veráék üzletében így várják a tavaszt a friss virágok :)

krem-home_uzlet_1.jpg

krem-home_uzlet_3.jpg

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr718400798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása