Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Design a patikában: orvosságból lámpa
- a bécsi Marien Apotheke

Egészen különleges üzletfilozófia, és az ahhoz szervesen illeszkedő enteriőr jellemzi az egyik legnépszerűbb bécsi gyógyszertárat. A Marien Apotheke szakított a hagyományos hűvös-fehér patika koncepcióval, és valami egészen egyedit hozott létre.

sdf.png

Az üzlethelyiség már több mint 100 éve egyetlen család tulajdona, s míg régen a nagymama saját vitaminos kenőcsöket és gyógyteákat alkotott, addig a mostani tulaj a teljes belső tér megújítását tűzte ki célul 2014-ben, a Walking Chair Design Studio közreműködésével. A régi tárgyak közül csak párat őriztek meg, közülük egyik az öreg óra, mely szorgalmasan ketyegve még mindig főhelyen őrzi a letűnt korok emlékét.

erf.jpg

Az új koncepció egy barátságosan színes, akadálymentesített belső tér kialakítása volt, mely megfelelően bátorító környezetet teremt, a gyógyszertár HIV-pozitív betegeket is ellátó tevékenységéhez, és semmiképpen sem hasonlít egy megszokott patikára. A polcok és lámpák egyedi formája, a logók és színek ritmikus ismétlődése alkotja meg az izgalmas, mégis egységes arculatot. 

kzinm.jpg

Design és gyógyítás, művészet és terápia összekapcsolódik ezen a helyen, ahol nemrég egy kortárs szobrot, pontosabban egy drótból készült “térbeli rajzot” (ld. hátsó falon) is kiállítottak. Helmut Weiländer alkotása két ölelkező férfialakot ábrázol. (Pontos címe: gehalten/geborgen_marien-apotheke)

luzl.jpg

Hatalmas ötlet volt, hogy a világítótesteket elhasznált gyógyszerek csomagolásával dekorálták, illetve azokból készítették. Az alumínium és a műanyag újrahasznosítása elég körülményes, anyaguk azonban tökéletes alkotóeleme lehet egy színpompás lámpának, ami nemcsak kellemes, megnyugtató fényt ad, de érdekes árnyjátékot is varázsol a falakra.

sare.jpg

A fényes, furcsa lámpatestek hatását a boltban egy ügyes húzással tükrökkel is megsokszorozták. A Sister Blister márka azóta önállóvá vált, és meghatározó stíluselemként jelenik meg orvoskongresszusok, és egyéb egészséggel kapcsolatos rendezvények berendezésében.

A Marien Apotheke példája is mutatja, hogy egy speciális küldetés felvállalásával (a bécsi gyógyszertárban pl. hallássérült munkatárs is dolgozik), illetve a kortárs művészet és design segítségével olyan egyéni üzletet lehet nyitni, amely bármely nagy vállalattal felveszi a versenyt.    

kep1.png

 


Bódi Zsuzsa, shop designer, Bécs

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt aFacebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr968639452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása