Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Világítástervezés az üzletben - mire kell figyelni?

A bolt berendezésének tervezése során egyáltalán nem elhanyagolható szempont a világítás. Nem mindegy, hogy mennyi természetes fénnyel gazdálkodhatunk, ahogy az sem, hogy milyen erösségű, minöségű és kinézetű lámpákat szerelünk be. Kétség sem férhet hozzá, hogy a természetes fény biztosítja a legkellemesebb fényszínt, minőségi és kiváló fényerővel bír. Viszont cseppet sem szabályozható és tervezni is nehéz vele. Szóval, úszhat nappal fényárban bármely bolt, megfelelő mesterséges megvilágítasra biztos, hogy szükség lesz. 

hosszu_vintage_lampa.png

Az általános megvilágítás alap. Ezen kívül nem árt átgondolni, hogy:

  • Szeretnénk-e helyi, közvetlen megvilágítást is, az üzlet valamelyik pontján?
  • Kell-e esetleg közvetett,- hangulatvilágítás?
  • Szükség van rá, hogy a szórt vagy közvetlen fény iránya módosítható legyen?
  • Milyen színű fényt szeretnénk a boltban?
  • Kell esetleg speciális megvilágítás? (Pl. a hentes üzletekben gyakran alkalmaznak piros fényt a húsok megvilágításánál, az ékszerboltokban pedig általában inkább kékes a világítás, mint sárgás.)

Ha fenti szempontokat előre megfontolja a megrendelő is, sokkal gördülékenyebben folyhat majd a tervezöi munka. Àltalánosságban elmondható, hogy a legszerencsésebb kiosztás az üzletek esetében (is), a bőséges természetes fény mellett, a központi szórt fény + helyi, direkt megvilágítás az üzlet egy-egy kiemeltebb pontján. A hangulatvilágítás biztosítása extra, szükségessége a bolt jellegétől függ.

A világítás tervezésénél ne feledkezzünk meg a kirakat világításáról és az üzlet frontjának megvilágításáról sem! Sok-sok plusz vevőt csalogathatunk boltunkba, ha sötétben is láthatóvá tesszük az üzletünket!

Végül jöjjön pár példa egyedi lámpákra, melyek nem csak funkcionálisak, de különleges külsejükkel dekorációs elemként is kiválóan megállják a helyüket. (A lámpák megtalálhatóak a KREM-Home kínálatában. Képek forrásai kattintással!)

5_agu_beton.jpg

Csillár, a központi megvilágításhoz.

fali_kar_ives_1.jpg

Falikar a szórt fény kiegészítéseként.

20160229_163222.jpg

Àllólámpa a hangulatvilágításhoz.

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr458649976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása