Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Ünnepi csekklista boltosoknak

Kiskereskedőként sosem lehet elég korán kezdeni a felkészülést az ünnepi szezonra. Egyes üzletekben már 2 hete kint voltak a karácsonyi termékek, máshol jó, ha november végére kikerülnek.

Amerikában a karácsonyi nagybevásárlás hivatalos kezdete a Fekete péntek, vagyis a Háladás utáni első péntek. Mások ezen a napon direkt bojkottálják az üzleteket és semmit sem hajlandóak vásárolni. Én idén azt terveztem, hogy legkésőbb november végére minden ünnepi holmit (ajándék, dekor stb.) beszerzek, hogy decemberre már csak a csendes, békés készülődés maradjon. Süti sütés, ház dekorálás, ajándék csomagolás, adventi kalendárium készítés miegyéb.

Ahhoz hogy Te is nyugodtan fogadhasd a tél eleji vásárló áradatot, akár az üzletedben, akár a vásárokon, tervezz és készülj jó előre! Az alábbi pontok segítenek majd, hogy semmi ne maradjon el és hogy igazán eredményes ünnepi szezont zárhass.

unnepi_csekklista_boltosoknak.png 

Kezdjük a hátralévő ünnepnapok listájával (2016 - frissítve):

Mint látod, a listába bekerült pár különleges nap is, ami (nem mindenhol ünnep, viszont) kereskedőként még kapóra jöhet Neked.

FONTOS:

Határzod meg, hogy melyik eseményeknek tulajdonítassz még, idén, nagyobb jelentőséget! Mikor tervezel majd eseményeket az üzletedben (kedvezmények, vásárló ajándékok, új megjelenés, dekor frissítés, partner akciók stb.)? Mik a konkrét céljaid? Mekkora forgalmat szeretnél elérni? Melyikek lesznek a kiemelt termékeid? Mik a szezon termékei? Melyek a kifutó termékek?

Tervezd meg a marketinged is! Milyen elemekből fog állni? Milyen eszközöket használsz majd? Mennyit szeretnél költeni? Mit és hol fogsz (egységesen!) kommunikálni?

Szeretnél esetleg ünnepi vásárokon, karácsonyi piacokon részt venni? Mikor és melyiken? Mik a céljaid az adott megjelenéssel?

AZTÁN:

1.) Készíts egy stratégiát!

A fenti kérdések megválaszolása után, készíts magdnak egy ütemezést; tervezd meg a büdzsét, írj pontos feladatlistát! Melyik nap mit kell tenned, hogy minden meglegyen időben?

2.) Készletezz!

Végezz egy gyors leltárt! Nézd át a készleted. Elegendő mennyiségű árud van a terveid megvalósításához? Kell még valamit beszerezned/ gyártanod?

3.) Készítsd fel az online felületeidet is!

Ha nem csak hagyományos formában értékesítesz, de online is megtalálhatóak, sőt vásárolhatóak a termékeid, akkor nézd át a webshopod és a honlapod! Töltsd fel minden terméked a webáruházba. Nézd át a leírásokat, frissítsd a képeket, javítsd a címeket és címkéket! Aktualizáld a köszönő oldalakat! Időzíts be Facebook megjelenéseket. Pinneld át a termékfotóidat a Pinterest tábláidra. Készíts pár kulissza fotót a készülődésről az Instagram oldaladra.

4.) Készülj fel a csomagolás/szállításra!

Ha tudsz, dolgozz kicsit előre. Ìrd meg a kösznő kártyákat. Töltsd fel és töltsd ki félig az ajánlott szelvény készleted. Vegyél extra patronokat a nyomtatóba. Tankolj fel borítékokból és dobozokból. Módosítsd a  megadott szállítási határidődet, ha kell (még most, előre, hogy aztán ne kelljen később panaszokkal foglalkoznod). Hozz létre expressz szállítási opciókat, gondolkodj esetleges személyes átvételi lehetőségeken!

5.) Készíts meglepetést vásárlóidnak!

Lepd meg vásárlóidat egy kis aprósággal, az ünnepek alkalmával! Nyújts többet, mint amire számítanak, legyen élmény a vásárlás nálad! Szerezz be szépséges vagy logózott csomagoló papírt és nyújts ingyenes csomagolási szolgáltatást! Rejts (akár saját, akár partneri) kedvezménykártyát a vevők szatyrába. Vagy ajándékozz csöppnyi dekorációt!

Sikeres szezont és kellemes ünnepi készülődést kívánok! ;)

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

-----------------------------

Ha tervezed, hogy kézműves vásárokon és design piacokon is árusítassz idén karácsonykor, akkor az alábbi e-booknak nagy hasznát veheted! Kattints!

1293fsi7kgj2gb.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr938014051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása