Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

A pop up és a kávézók

Vágjunk egyből a közepébe, a többi meg majd szép lassan úgyis kiderül közben, vagy esetleg itt.

Az első posztban nem is lehetne másról szó, mint a két nagy kedvenc ötvözetéről: KÁVÉZÓk és POP UP. Mitől lesz sikeres egy pop up kávézó? Természetesen a finom kávétól na és persze az ütős arculattól. Megjelenésével (és a kávé illatával) csalogatnia kell a potenciális vásárlókat. Jól lehet egy pop up üzlet már magában is figyelemfelkeltő, de azért nem mindegy, hogy csak meghökkenti az embereket vagy be is vonzza őket. Barátságosnak és bizalomkeltőnek kell lennie, hogy a járókelők valóban közelebb merészkedjenek, megismerkedjenek a kínált termékekkel és eltöltsenek benne/ körülötte egy kis időt.

Ez az óriás, papír pohár biztosan nem kerüli el senki figyelmét. Remek példa lenne egy pop up kávé standra.

ccf2591f81031801e841889f52b5c05a.jpg

Meglepő, de ha igazak a hírek ez nem is igazi pop up kávézó. A tervezők egy coffee-to-go láncnak alkották meg ezt az "kiszolgáló poharat". Érdemes vetni pár pillantást a kávézó többi arculati elemére is. A Double U név onnan ered, hogy az alapítók úgy gondolják, az emberek akkor isznak leginkább kávét mikor szeretnék megduplázni erejüket.

1_logo_gif_700.gif

8_all_the_stuff.jpg

Aztán lássuk az egyik klasszikus pop up kávézót, az Illy-től. Mi mindenre lehet használni egy konténert?! Ez a verzió Adam Kalkin fejéből pattant ki. A hidraulikának köszönhetően, gombnyomásra nyílik szét a robosztus tégla. Szerintem igazán csodás lett. Egy dolog előtt állok csupán értetlenül: észrevettétek a WC-t és a kádat az asztal mögött?

d9c6d0eec0cd8d206025ecb539692f94.jpg

De sokkal költséghatékonyabban is kitelepülhetünk egy kávézóval. Használhatjuk például a multifunkcionális raklapokat is dekornak és berendezésnek. Székek, akarom mondani hokedlik helyett pedig megteszi pár rekesz is. Mitől mégis olyan szimpatikus a hely? A lényeg az egységben rejlik. Pofon egyszerű, de harmonikus, kellemes teret alkottak a tulajdonosok. A Bar 9 pop up teázóban és kávézóban nagy hangsúlyt fektetnek a kiszolgálásra is. Rengeteg koffeintartalmú ital és elkészítési mód közül választhatnak a betérők.

bar9-popup04.jpg

depot01.jpg

Ilyen járgánnyal találkoztatok már? Mi legutóbb egy osztrák adventi vásáron hörpintettünk fel hasonlónál egy pohár finom, forró kávét. Zseniális ötlet, praktikus megoldás, szép design. Igaz, valószínűleg nem csupán átmenetileg vetik be ezt a kis autót, megálmodói hosszútávú bevételforrásban gondolkodhattak. (Vagyis ebben a formában ez sem pop up.)

2c000c7d4ff1b7d7143c3ae12afe3382.jpg

Viszont úgy tűnik nem is olyan új keletű ez a koncepció. Már 1956-ban is flangáltak az utcán kávéskannának álcázott teherautók és kávét is árusítottak bennük. Bár gyanítom őket meg akkoriban mozgó kávé árusnak hívták:

Coffee-Pot-Trucks-1.jpg

Coffee-Pot-Trucks-7.jpg

 Coffee-Pot-Trucks-3.jpg

Te is épp pop up bolt nyitásán töröd a fejedet? Vagy hagyományos üzletben gondolkodsz? Segítünk a tervezésben! Csak nyomtasd és töltsd ki ingyenes ÜZLET TERVEZŐNKET!

uzlettervezo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr976869991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása