Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Webdesign trendek 2015-ben

Avagy mikre figyeljünk mindenképpen, ha jövőre is tartani akarjuk a lépést. Ha épp weboldalt indítanál vagy eljött az ideje a webshopod kinézetének frissítésére, akkor pont jó helyen jársz. Olvass tovább, hogy megtudd miképp kellene változtatnod! Van egy jó hírünk, az idei trendekhez képest nem is változik olyan sok minden jövőre. Lássuk csak a legfontosabb pontokat:

1. Responsive design:

Egyre több és több mobil eszköz (tablet, okostelefon) jelenik meg a piacon. A különböző képernyőfelbontásokhoz és látogatói igényekhez pedig elkerülhetetlenül alkalmazkodni kell. A responsive design pont ebben segít. Felismerve a különböző eszközöket, lehetővé teszi egy honlap vagy webáruház számára, hogy az, az adott képernyőméretnek megfelelően jelenjen meg.

design-trends-2015-responsive_1.png

 2. Hangsúlyos, egyedi tipográfia:

A tágabb tereknek, több képnek, lazább és letisztultabb oldalszerkezeteknek köszönhetően nagyobb hangsúlyt kapnak a szövegek. Az ingyenes betűipusok terjedésével, még szabadabban alakíthatjuk oldalunkat, akár kis költségvetés mellett is.

fb110fcc2540af5b6095bfdeae6b952c.jpg

3. A tartalom az első

Továbbra is a tartalom a legfontosabb, mind a honlapokon, mind a webshopokban. Na és persze az, hogy eljusson a célközönséghez. Az oldal legyen átlátható és egyértelmű.

átlátható_webtartalom.jpg

4. Nagy felbontású képek és videók:

A minőségi képek és videók professzionálissá teszik az oldalt. A nagy méretű média file-ok pedig segítik tagolni a tereket. A videók gyakran akár háttérelemként is megjelennek. A látogatók így tovább maradnak az oldalon és könnyebben megismerhetik az adott szolgáltatást, céget, terméket.

pinetime.png

5. Egyoldalas honlapok:

Vagyis görgetés kattintás helyett. Nemcsoda; a mobil eszközök terjedése ennek a trendnek is kedvez. Kevesebb oldalt kell betölteni, nehezebb elveszni egy honlapon és minden egy helyen megtalálható.

egyoldalas_honlap.jpg

6. Fix navigácvió:

Az egyoldalas weblapok miatt is fontos, hogy a navigáció illetve a menü fix helyen maradjon, gördítés közben is mindig látható legyen. Akár fent akár oldalt helyezkedik el.

fix_navigacio_sav.png

 

7. Infografika:

Kevesebb szöveg, több (és nagyobb) kép, egyszerűbb tartalom prezentáció. Vagyis használjuk az infografikát! Segít majd nekünk a szórakoztató tájékoztatásban és ezáltal a hosszútávú ügyfélkapcsolatok kialakításában is.

what_is_infographic mi_az_infografika.jpg

8. Letisztul design:

Az eddigiekből is egyértelműen következik. Az egyszerűség dominál, sokszor fehér háttéren. Csak a (vibráló*) színekkel játszhatunk. Nincs textúra, nincsenek árnyékok és nincsenek minták. Elegáns és minimalista design, ez továbrra is a trendi.

rgea.jpg

*Plussz, ha már itt tartunk nézzük mik lesznek a színtrendek 2015-ben:

pantone_színtrend_2015.jpg

/Még több szín és még több info itt. A webdesign trendekröl pedig itt, itt, itt, itt, itt és itt./

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr436894101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. trafik nomac 2014.11.14. 13:12:53

Hat ize, a sok baba kozott a gyerek. A tartalomrol egy szo sem esik (esik, csak pont a designrol szol), pedig az pont trendi, es egyre inkabb az szerencsere, Szolhatna valaki a deisgnereknek is.

franciaszeksz · http://alomlany.hu/ 2014.11.14. 16:43:19

A 3. pont hülyeség, a többi pedig 2014-es desingelem.

Deepblue Noir (törölt) 2014.11.14. 17:04:42

egy megjegyzés: a 4-es pont kifejezetten zavaró

lyken 2014.11.26. 11:44:39

A cikk klasz. Viszont a blog jobb oldalán a mozgó ka-boom szir-szar rohadt idegesítő. Ha a tartalomra akarod koncentrálni a usert felesleges elvonni a figyelmét olvasás közben. Tehát ha már odatetted, akkor legalább scrollozással meg lehessen tőle szabadulni.

LOR 2014.11.26. 12:45:25

Köszi! A ka-boomot nem én tettem oda, blog.hu sajátosság, még a hónap végéig. De igazad van, lehet egy szolidabb verziót kellett volna választani a felkínáltak közül.
süti beállítások módosítása