Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Cégér mutató

Annál is inkább, mivel a cégér szó a német Zeiger, vagyis mutatóból származik. Nem véletlenül jut eszünkbe a hagyomány és megbízhatóság, mikor egy-egy igencsak réginek tűnő cégérre feltekintünk. Sokszor legalább emberöltőnyi tudást tulajdonítunk az adott boltban dolgozó(k)nak. Úgy véljük bizonyosan kifejezetten jártasak a szakmájukban. Bátran lépünk be az ajtajukon és kérünk tőlük akár tanácsot is. Tesszük mindezt valószínűleg azért mert, a cégérek használata egészen a középkorig nyúlik vissza. Akkoriban alkalmazták őket először, mint hírnököt, figyelemfelkeltő eszközt. Az üzletek homlokzatán elhelyezett, messziről is jól látható tábla (legyen az fából vagy vasból), mindig az adott műhelyre vagy boltra jellemző eszközt vagy tevékenységet ábrázolja.

Manapság ugyan inkább csak dekorációként mint sem hangsúlyos reklámeszközként használják, de vitathatatlan, hogy máig értéket közvetít. A tradíció illúzióját kelti.  Ha lenne boltom (és engedélyem rá) én biztosan csináltatnék és felfüggesztenék egy céhjelvényt, már csak a fent említett előnyök miatt is. Na és mert olyan jól mutatnak.

Az alábbiakban egy csokornyi cégér következik (többnyire Franciaországból és Németországból). Kitaláljátok melyik milyen üzlethez tartozik? /Megfejtések itt./ A Ti boltotoknak milyen lenne a cégére?

Színesek:

játék bolt cégér.jpg

utazási iroda cégér.jpg

palacsintázó_cégére.jpg

winkelke cégér_1.jpg

szappanmühely cégér.jpg

újság szerkesztösége cégér.jpg

pub cégére_1.jpg

pékség cégér.jpg

étterem cégér.jpg

 Feketék, talán még vasból:

ajándék bolt cégére.jpg

kovácsmühely cégér.jpg

gyógyszertár cégére.jpg

Valószínűleg már az úabbj generáció:

virágbolt_cégér.jpg

talán írószer bolt cégér.jpg

pékség2 cégér.jpg

vespa bolt cégére.jpg

kismama bolt cégére.jpg

"Cégére egy tündér volt, ilyen volt a Mesebolt" /Gazdag Erzsi/

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr806916853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása