Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Hálaadás kontra Fekete Péntek

A Fekete Péntek* fogalmát talán ma már senkinek sem kell bemutatni. Sokan már Magyarországon is vadász(hat)nak a nagy leárazásokra. Bár az biztos, hogy itthon sokkal kevesebb üzlet kínál olyannyira kihagyhatatlan ajánlatokat, mint az USA-ban a legnagyobb bolthálózatok. Arról viszont valószínűleg kevesebben hallottak, hogy az Egyesült Államokban egyre több bolt tart zárva Hálaadás napján. A Macy´s pont nem egy közülük. Az ismert áruházlánc üzletei már a szokásosnál egy fél nappal korábban, Hálaadás napján, vagyis november 27-én este 6-kor indítják az idei Fekete Pénteket. Nyílnak a kapuk és megkezdődik az őrült verseny az extra akciós termékekért. (Hát így lesz szép lassan a szimpla Black Friday-ből kétnapos vásárlási láz.)

macys-AP.jpg

Viszont évről évre hosszabb azon üzletek listája, akik nem nyitnak ki november utolsó csütörtökén. Szabadságra küldik dolgozóikat és saját magukat is. Családjukkal, szeretteik körében töltik a napot, az ünnep hagyományainak megfelelöen. Egy napra kilépnek a pénzköltés világából és erre buzdítják vevőiket is. A vásárlók pedig egyre jobban támogatják az ötletet és előnyben részesítik azokat a boltokat akik lemondanak az aznapi (nem éppen kis) bevételről, mert inkább a családot és a számukra fontos tradíciókat részesítik előnyben. Ez is igazolja, hogy sok vevőnek nem mindegy, hogy milyen értékrendet képvisel egy-egy üzlet. (Persze az is igaz, hogy a giga akciókért, többnyire, úgyis csak másnap indul a hajsza.)

*Fekete Péntek:
"A fekete péntek a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, mely ott a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete (már legalább 1924, az első modern Macy's Thanksgiving Day Parade óta). A Black Friday kifejezés 1966-ban keletkezett, 2009-re használata általánossá vált. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek november 23-29. közé esik."

 

boltok-zárva_hálaadáskor.jpg

A nagyobb boltok, amik zárva tartanak Hálaadás napján.

...........................................................................................................................................................................................................................

Ha szeretnél egy tippet, hogy kisebb boltként mivel kedveskedhetnél vevőidnek Hálaadás napján, iratkozz fel a hírlevélre, és szerezz visszatérő vásárlókat. >>

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr576929067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása