Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

A jó próbafülke 8 titka

A kisebb alapterületű üzletekben nehézkes lehet kialakítani egy megfelelően jó próbafülkét. Sok kereskedő alul is értékeli fontosságukat, hiszen az idő nagy részében csak üresen állnak, foglalják a helyet. Ha valaki mégis próbálgat bennük, egy halom ruhát hagy maga után, amit aztán az eladó pakolhat szépen vissza a helyére. Pedig a próbafülkék (megléte és) minősége igen is sokat jelent a tényleges vásárlás és a forgalom szempontjából.

A vevőbarát próbafülke az üzletberendezés elengedhetetlen része kell, hogy legyen, amennyiben a bolt olyan árukat forgalmaz amely megkívánja a próbálgatást (ruha, kiegészítők). Nem is kell olyan túl sok minden a sikeres öltözőhöz.

1. Hely: Elég egy függönnyel leválasztott sarok, vagy falfelület. Ha a függönykarnis félkör alakú, a függönyt nyugodtan tarthatod széthúzva, mikor nincs vásárló a fülkében. Ezzel is csalhatsz kicsit. Mikor betoppan a vevő nagyobb, tágas teret lát, aztán, ha próbára kerül a sor, máris előáll a kényelmes próbafülke. Arra azért mindig ügyelj, hogy a vásárló megtalálja a próbafülkét. Ha "rejtett" öltözőt is használsz, jelezd megfelelő feliratokkal, hogy merre is található.

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo1.jpg

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo7.jpg

2. Függöny/ ajtó: Fontos, hogy a fülke körül a függöny, könnyen és megfelelően behúzható legyen. A vásárlók ki nem állhatják, mikor fél kézzel állandóan a függönyt kell huzogatni, mert mindig marad egy kis rés, amin bárki beláthat. Ugyanez a helyzet az ajtós próbafülkékkel is.

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo10.jpg

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo2.jpg

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo9.jpg

3. Világítás: A megfelelő fényforrás, világítás szintén alapkövetelmény. Ha elfogadsz egy tanácsot, ne fentről világítsd meg az öltöző terét. Sok nő számára előnytelen a közvetlen, erős, fentről érkező fényforrás. Ha a próbafülke kihangsúlyozza a vevők saját maguk által vélt apróbb hibáit, biztosan nem fognak szívesen próbálgatni nálad illetve a már felhúzott ruhát is előnytelenebbnek érezhetik*, mint amilyen.

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo11.jpg

4. Pakoló felület: A fogas ugyebár alap. Feldobhatod a fülkét, ha pl. 3 akasztót szerelsz fel a falra és festékkel vagy matricával föléjük írod: IGEN! NEM. TALÁN? A vásárlók biztos értékeli fogják majd a gesztust, ami segít nekik a döntésben. Illetve szükség van még olyan helyre is, ahova a vásárló pl. a táskáját, kabátját rakhatja le, vagy ahova leülhet. Ezekre remek megoldás egy kis szék, hokedli, puff vagy pad.

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo6.jpg

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo3.jpg

5. Textilek: A különböző textúrák, kényelmes, puha, minőségi textil anyagok kényelmesebbé varázsolhatják a próbafülkét. Ne spórolj a függönyön és válassz kellemes felületű padlót. Esetleg szerezz be egy plusz szőnyeget a fülkébe, a vevők komfort érzetének növelése érdekében. Minél jobban érzi magát a vevő annál tovább marad. És minél több időt tölt a boltban, annál nagyobb az esély a vásárlásra.

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo8.jpg

6. Tükör: A tükörrel nem lesz nehéz dolgod. Akkor jó, ha egyszerű és nagy. Legyen egész alakos és minél letisztultabb, akár fülkén belül vagy kívül található.

a_jo_probafulke_titka_boltberendezo12.jpg

7. Tisztaság: A jó próbafülke mindig tiszta. Nem szemetes, nem poros, nem kupis. Ki szeretne egy rendetlen, elhanyagolt helyen próbálgatni?

8. Eladó: Nem csak a próbafülke, de az egész üzlet legfontosabb "tartozéka", a barátságos, segítőkész eladó. Aki nem dorgál meg azért, mert az előírt 5 ruhanemű helyett 6-ot viszel be magaddal próbálni. Aki hoz méretet, ha esetleg nem lenne megfelelő ami nálad van. *És aki megmondja az őszinte véleményét. Ha egy ruha nem áll jól (előnyösen) a vevőnek, akkor inkább ne vegye meg. Vegyen egy másikat. Viszont ha egy vevő nagyon ragaszkodik egy darabhoz, akkor kedvesen megemlíthetjük, hogy a ruha x napon belül, blokk ellenében visszacserélhető.

- képek forrása: http://www.pinterest.com/boltberendezo/ruha-bolt-design/ -

Még több inspirációra vágysz? Töltsd le ingyenes online magazinjainkat, pl. a 10 egyedi üzletdekorációs megoldás-t. Kattints!

ingyenes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr977056067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2015.01.10. 15:53:03

A legjobb mégis az ajtó. Semmi nem borít ki jobban, mint mikor a függöny nem húzható be teljesen. Jártam már úgy, hogy a szomszéd próbafülkében vetkőző hölgy férje a fülkék előtt vásárolva gyakorlatilag végig engem lesett a résen át, még azután is, hogy rászóltam. Persze ez nem elsősorban a fülke hibája, de ott, akkor mindent megadtam volna egy ajtóval záródó fülkéért.

videki gyerek 2015.01.10. 19:00:23

Szerintem a legzavarobb, ha nem eleg nagy a probafulke, es szinte mozdulni sem lehet benne, nem hogy gyorsan folprobalni 4-5 ruhat.
süti beállítások módosítása