Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Emeletes boltok
avagy hogyan vezesd fel a vevőt a lépcsőn

Egy-egy üzlet adottságai néha bizony nem biztosítanak elég helyet, egyetlen szinten, minden termék kihelyezésére. Előfordul, hogy az üzlettulajdonosok, kénytelenek az emeletet vagy galériát is megtölteni polcokkal, na és persze áruval. A kisebb alapterületű boltoknak megvan a maga varázsuk. Ugyanakkor sokszor előfordulhat, hogy nehéz felcsalogatni a fáradt vagy siető vevőt az emeleti kínálathoz. Hogyan vehetjük mégis rá őket, hogy megmásszák a pár extra lépcsőfokot? Hassunk a kíváncsiságukra!

emeltes_bolt2.jpg

Világítással nagyon jól kiemelhetjük a felső teret. Mindenképp láttassunk valamennyit az emeleti részből, hogy ne féljenek közelebb merészkedni hozzá a vásárlók.

emeltes_bolt1.jpg

Ha üzletünk jól elkülöníthető termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozik, akkor válasszuk szét őket szintenként. Tegyük egyértelművé, hogy hol mi található.

emeletes_bolt3.jpg

Minél nyitottabb az emelet, annál jobb. Ha már lentről is látni lehet a fenti kínálat egy részét, a vevő nagyobb kedvvel indul majd el a lépcső felé.

emeletes_bolt5.jpg

A lépcsőfokokat, szerencsés esetben, akár még pakolásra, egy-egy termék kiemelésére is használhatjuk.

emeletes_bolt6.jpg

A lényeg, hogy adjuk a vevő tudtára, hogy mi vár rá odafenn. Tudatosítsuk, hogy megéri felmennie!

(Figyelj rá, hogy ne helyezz olyan termékeket nehezen megközelíthető helyekre, amiket pl. kismamáknak vagy idősebb korosztálynak értékesítenél.)

- képek forrásai a képekre kattintva -

10_uzletdekoracio_billboard_310x250.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr57095905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása