Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Tapéta a üzletberendezésben

Ha követitek a Boltberendezőt a facebookon, akkor tudhatjátok, hogy múlt 7végén Budapesten kirándultunk. Sikeresen árusítottunk a Gardrób közösségi vásáron a nővéremmel és végigjártunk egy mesés és rendkívül izgalmas Bauhaus sétát a párommal, a Miénk a ház szervezésében. Ittunk egy kávét az egyik kedvenc helyünkön, (az Espresso Embassy megérdemelne egy külön cikket is, már ami a finom kávét és a puritán stílusú üzletberendezést illeti) és ittunk egy másik kávét egy másik helyen.

Ez a másik kávézó régen könnyedén lopta be magát a szívembe, de most valahogy teljesen máshogy, kissé kopottasan festett. Röviden: tökéletes helykihasználás, egyszerű, visszafogott design, gondosan válogatott gyerek játékok, csodás tapéta.. amire most már talán ráférne egy "refresh"..

..Az előző pesti utunkon a Chez Dodo-ba is beugrottunk és mivel a macaron manufaktúra tapétája, azt hiszem valóban felejthetetlen különlegesség, lassan már tényleg érett egy poszt arról, hogy mennyire látványos elem (lehet) a tapéta az üzletekben. (Megjegyzem, a lakberendezésben is újra divatosak, sőt furcsa módon az óriás fotótapéták is ismét virágkorukat élik.)

Amellett, hogy nagyon mutatósak, hasznos funkciójuk is van, ha megfelelően alkalmazzák őket. Mondanaom sem kell talán, hogy elsősorban hangsúlyoznak, kiemelik, az adott teret, megtörik az egyhangúságot. Felhívják a figyelmet egyes szekciókra. A minták és a textúrák barátságosabbá varázsolják a tereket. A tapéta meghatározó arculati eleme is lehet az adott üzletnek. (Vagy fordítva, tudatosan is megjeleníthetjük/ tükrözhetjük vele a bolt arculatát (lásd Chez Dodo).

Mutatok néhány példát, hogy miként is lehet jól és okosan használni a tapétát a boltbelsőkben, akár élelmiszerüzletekben(!) is:

tapeta_az_uzletben3.jpg

tapeta_az_uzletben4.jpg

A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba. 1-1 falat (esetleg a pultot/ kassza részt, próbafülkéket vagy a plafont) emeljük csak ki.

tapeta_az_uzletben6.jpg

tapeta_az_uzletben2.jpg

tapeta_az_uzletben5.jpg

tapeta_az_uzletben1.jpg

tapeta_az_uzletben7.jpg

4e86da8aa9f40de847803a42cb2c527a.jpg

tapeta_az_uzletben8.jpg

81a9f50e98acf12542404783c8bea93c.jpg

Ezernyi gyönyörűséges tapéta létezik ma már és készíttetni is lehet könnyedén, ha egyedi designt szeretne valaki. Nekem nagyon tetszenek a domború mintás tapéták is. Viszont, ha kisebb a költségkeret, akkor akár ilyen egyszerűen is eljárhatunk:

tapeta_az_uzletben.jpg

-képek forrásai: https://www.pinterest.com/boltberendezo/boltberendezes-es-belso-ter/

Ne maradj le a többi érdekes posztról sem:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr837266309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása