Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Miért vannak a padok az üzletek előtt?

Jön a jó idő és egyre többen szeretnek nem csak kirándulgatni, jönni-menni, bóklászni, de olykor megpihenni és ücsörögni is a szabadban. Mostanában bármerre jártam, itthon is, de főleg külföldön, egyre több helyen találkoztam székekkel és padokkal, a kirakatok előtt. Nem arra gondolok, hogy a kávézók előtt asztalok és fotelek kerülnek kihelyezésre. Pont a nem gasztroegységek előtti padokról beszélek. Vagyis, hogy vajon miért vannak ülőalkalmatosságok a ruhaboltok, papír-írószer üzletek, virágüzletek és vegyesboltok előtt.

Először kicsit furcsának tartottam, és meg is tévesztett, mikor például legutóbb egy szimpatikus kávézót kerestünk és messziről megpillantottunk egy számunkra tetszetős padot az egyik üzlet előtt. Csak mikor már elég közel értünk hozzá, vettük észre, hogy itt nem árulnak kávét, de még csak egyéb italt vagy ételt sem. Ez csupán egy lámpa bolt. Akkor tűnődtem el, hogy vajon a pad kihelyezés egy újabb divat? (Régebben divatos cégérek, virágok, megállítótáblák, zászlók hívták fel a figyelmet az üzletekre.) Vagy plusz funkcióval rendelkezik? (Mondjuk egy cipőbolt vagy könyvesbolt esetén.) A bolt érdekében helyezik ki (vásárló csalogatás)? Vagy azért, hogy a járó kelők valóban megpihenhessenek rajtuk? Netán mindkettő? Vajon használják is őket az emberek vagy utcabútor helyett inkább csak utcadíszek? 

Akárhogy is, szerintem nagyon klasszak.

pad_uzletfront0.jpg

pad_uzletfront4.jpg

pad_uzletfront7.jpg

pad_uzletfront2.jpg

pad_uzletfront5.jpg

pad_uzletfront3.jpg

pad_uzletfront1.jpg

pad_uzletfront8.jpg

pad_uzletfront9.jpg

Azért, ha valaki abban gondolkodik, hogy kihelyez egy padot az üzlete elé, előbb feltétlenül tájékozódjon, a bolt előtti terület használatának szabályozásáról. A (társas)háznak van-e esetleg külön használati engedélye egy bizonyos méretű területre, vagy közterületnek számít, az adott szakasz? (Ez utóbbi esetben előfordulhat, hogy a Közterület eltérő használata iránti kérelmet és egyéb sok más dokumentumot kell benyújtani az Önkormányzatnál.)

- képek forrásai: https://www.pinterest.com/boltberendezo/üzlet-frontok/

Ne maradj le a többi cikkről sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr677311072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása