Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

4 tipp, hogy a bevásárlókosár még több eladást generáljon

Felmerült benned esetleg valaha is a kérdés, hogy "Használjak-e bevásárlókosarat a boltomban?" Vagy a kezdetektől egyértelmű volt, hogy így lesz? Ha valami oknál fogva, nálad még nem segítik a vevőt bevásárlókosarak, szatyrok, dobozok, de legalább tálkák, akkor sürgősen szerezz be párat közülük! Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a bevásárlókocsik és kosarak nagy mértékben ösztönzik a vásárlást. Egyszerűen szabaddá teszik a vevő kezét, ha korábban már választott pár terméket. Segítik, hogy a többi árut is közelebbről szemügyre vehesse, megfoghassa, kipróbálhassa. Vagyis a további termékkontaktus révén, újabb zsákmány kerülhet a kosarába. Mindemellett a vásárlók nem szeretnek üres kosárral a kezükben sétálni és nézelődni a boltban, főleg, ha a többi vevőnek szinte tele a kosara. Szóval a kosarak ez úton is ösztönzik a vásárlást, élénkítik az eladásokat.

most-luxurious-way-shop.jpg

Tehát bevásárlókosár minden üzletbe kell. Ez nem is kérdés. Na, de milyen legyen és hogyan használjuk (eladóként)?

1. A kosár fajtája igazodjon a termékkínálathoz, a bolt méretéhez és stílusához.

Bizsu boltban elég egy-egy apró tálka vagy doboz. De kisebb méretű műanyag kosarat is bevonhatsz például szép textillel és máris mutatós, kellemes tapintású, hívogató kosárkát kapsz. Ha más stílus passzolna az üzletedhez, választhatsz akár fonott kosarakat is.

Nagyobb méretű termékekhez, kisebb boltba a hagyományos, műanyag kosarak ajánlatosak. De, ha kicsit szebb, különlegesebb megoldásra vágysz, válassz drótkosarakat vagy fa ládikákat. (Ügyelj rá, hogy ezek ne csak mutatósak, de a vevő számára azért kényelmesek is legyenek!)

Nagyobb alapterületű boltokban szuper, ha van húzhatós kosár, vagy kocsi. Kaphatóak kisebb méretű bevásárlókocsik is, nem kell megragadni a klasszikus kocsiknál. (Bár, még azok is lehetnek egyediek, ha például lefested őket.) De ha lehetőséged van rá, a kicsik közül olyat (is) válassz, amibe kisgyerekek is beleültethetők. Így még egy terhet tudsz levenni a vásárló válláról!

2. A kosarat mindig rakd jól látható helyre!

Legjobb a bejárat közelében elhelyezni őket, így már kezdetektől, vígan telhetnek. A pénztár környékén sem árt pár darab, mert a vevők más üzletekben már hozzászoktak, hogy errefelé találhatnak kosarat, ha szükségük lenne rá.

3. Ajánld a kosarakat a vásárlóknak,

amint elkezdenek szorongatni egy terméket. Ha leemelik a polcról és elindulnak vele tovább nézelődni, említsd meg kedvesen, hogy vannak kosaraid, amibe nyugodtan beletehetik az árut.

4. Értékesítsd a kosarakat, tálkákat, dobozokat is!

Ha igazán formás az edény/eszköz amit bevásárlókosárként alkalmazol az üzletedben, pláne ha esetleg valamelyik vevőd már szóvá is tette ezt, akkor bátran ad el. Ha látod, hogy valamelyik vásárló mosolyogva forgatja, mondd el, hogy akár azt is magával viheti. Vagy helyezz ki egyet, külön, a kassza környékére is és jól láthatóan tüntesd fel az árát! Mert a bevásárlókosár akár így is termelhet számodra még több profitot!

- kép forrása: popsugar.com -

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr337563754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása