Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

5+1 motiváló könyv a polcomról

Tegnap volt a könyv világnapja, ezért arra gondoltam, hogy megmutatom nektek a kedvenc könyveimet, amik az utóbbi időben leginkább inspiráltak, motiváltak. Hozzá kell tennem, hogy jelenleg sajnos alig jut időm olvasni, a nap minden egyes perce be van osztva nálunk. Két kis gyerek, család, kutya, programok, munka és önfejlesztés. Lopott percekben (pl. amikor gyerkőc nélkül autóban ülök és megyek valahova) podcastokat hallgatok, így próbálok minél több hasznos információt összegűgyjteni aztán esténként beépíteni a vállalkozásba.

img_6872_1_fotor.jpg

Na de jöjjenek akkor a könyvek: egy kis (üzlet)berendezés, egy kis marketing, egy kis saját.

Handbuch Ladenbau - Umdasch Shop Academy

Ez a könyv az idei szülinapi ajándékom volt (ahogy arról már korábban írtam is). Igazi profi, üzletberendezési kézikönyv. A koncepciótól, a tervezésen át, a megvalósításig. Hol kevésbé, hol jobban részletezi a lépéseket. Bár túl sok újdonságot számomra nem tartalmazott, azért mutatot pár friss trendet, szuper megközelítéseket és ha bármikor elakadnék egy boltberendezés tervezése során, már lesz hova fordulnom. 

Styled - Emily Henderson

1 éve került a polcomra ez a könyv. Ha követitek a blogot, akkor Emily Hendersont már nem kell bemutatnom. Nagy kedvencem. Igazán közel áll hozzám a stílusa. Ha csak belelapozok a könyvbe, egyből elkap valami különleges energia és legszívesebben nyomban nekiállnék átrendezni az egész lakást. (Bár meg kell hagyni, így is nagyon szeretem, ahogy most van.) Ez a könyv mindig inspirál és irányt mutat a dekoráláshoz, berendezéshez.

The Magnolia Story - Chip and Joanna Gaines

Téli szerzemény. Ismeritek a Fixer Upper lakberendező sorozatot? Nálunk, ha nagy véletlenül napközben be van kapcsolva a tv, akkor vagy mese vagy a spektrum home esetleg a fine living megy. Ez utóbbin futott ősszel a szerző páros műsora. Két őrült figura, de nagyszerű csapat, igazán jó ízléssel. Elképesztő otthonokat varázsolnak romos házakból. A könyv az ő igaz történetük, amolyan életrajzi könyv vicces, lendületes formában. Sokkal olvasmányosabb, kevésbé szakmai könyv, mint a többi. Igazi kikapcsolódás.

Tartalommarketing a gyakorlatban - Bártfai Balázs

Épp ma érkezett meg. Még nem nagyon volt időm átfutni, de pont ezért is motivál. Amint tudok, időt fogok rá szakítani, és egy frissítésben írok majd róla pár mondatot. Ahogy fent írtam, az utóbbi hetekben rengeteg külföldi podcastot halgattam, elsősorban tartalommarketing témában. Kíváncsi vagyok, hogy ehhez képest Balázs milyen (itthoni) trendekről ír, milyen gyakorlatias tanácsai vannak.

Kisvállalati marketing biblia - Wolf Gábor

A legrégebbi könyvem a listáról. A Boltberendező indulásakor szereztem be. Nagyon hasznos kis könyv. Minden olvasómnak ajánlom. Alapmű a kisboltosok számára. Az egyetlen gondom a könyvvel a tördelés. Számomra nem túl esztétikus és teljesen szétdarabolja a szöveget. Pedig a tartalom és a benne lévő számtalan tipp igazán értékes gyűjtemény.

+1 The effect of arousal level in pop up store environment - Laura Szitar

Bocs, de ezt nem hagyhattam ki. 2015-ben jelent meg a(z első) könyvem. Soha nem hittem volna, hogy valaha könyvet fogok írni. Bár gyerekkoromban volt idő, amikor könyvborító tervező akartam lenni. Sőt volt olyan is, hogy apukám régi írógépén gépeltem le saját, kitalált mini regényemet, na jó inkább novellámat. Aztán tessék. Tizenpár év elteltével akár az Amazonról is megvásárolhatóvá vált a könyvem. Büszke vagy rá, és akárhányszor ránézek, mindig motivál. Nehéz volt németül egyetemet végezni, nehéz volt angolul könyvet írni, nehéz egy év alatti gyerkőc mellől vállalkozni. De nagyon is lehetséges. És ha mindez már sikerült, mennyi minden várhat még?!

Ez a könyv a pop up boltok berendezéséről szól illetve annak a különböző vásárló csoportokra gyakorolt hatásáról. Szakkönyv. Kutatássokkal alátámasztva. Pop up store fan-eknek ajánlom. ;)

Már a listámon szerepel legalább 5 új könyv. De mindent csak szép sorban.

Kellemes olvasgatást!

u.i.: Csak egy tipp: a külföldi könyveket én, ha csak lehet az angol Book Depository-ról rendelem, általában kedvezményesen, és mindig ingyenes szállítással.

Free Delivery on all Books at Book Depository

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

VIP CLUB:
Nemrég létrehoztunk egy zárt körű Facebook csoportot. Csatlakozz bátran Te is! Légy tagja a kis boltosok közösségének! Kérdezzetek egymástól vagy akár tőlem is. Ajánljatok, cseréljetek ötleteket üzletberendezés, kirakat vagy épp bolti marketing témában.

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr8212449463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Domain Admin · http://domain.blog.hu 2017.11.06. 19:37:54

Szia Laura, végül beleolvastál Bártfai Balázs könyvébe? Ha igen, milyen volt? Adott valami újat, megérte megvenni, ajánlanád másoknak is?

Tudom sok a kérdés, de most találtam rá a blogodra a Google segítségével és hátha még olvasod :)

LOR 2017.11.06. 19:47:32

@Domain Admin: Szia! Köszi, hogy írtál és emlékeztettél rá. :) Elő is kell vennem a könyvet, hogy a sok bejelölt apróságot megvalósítsam. Az év végén lesz időm az eddigi tartalmak finomhangolására.. Igen, abszolút ajánlanám Balázs könyvét. Bár az első fele számomra nem sok újdonságot tartalmazott, de ahogy haladtam vele, egyre több még be nem vetett tippet és ötletet találtam benne, amit szeretnék megvalósítani. (Az egyetlen rész, ami nekem kevésbé tetszett, azok a szürke hátteres oldalak. Szeretem a könyveket az elejétől a végéig elolvasni, mert minden oldalon rejthetnek inspirációt a számomra.. Ezektől az oldalaktól az elején elment a kedvem, így a vége felé már kihagytam őket.) De ezt leszámítva is szuper írás! Hiánypótló itthon!
süti beállítások módosítása