Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Top 5 boltos mozi film

Szép téli hétvégét mindenkinek! Náltok mivel telik? Szoktatok kuckózós, film nézős estéket tartani? Ha igen, akkor figyeljetek, mert összegyűjtöttem Nektek a legjobb boltos filmeket. Ha ezeket vetítitek otthon, akkor garantáltan, szórakozás közben tudtok majd inspirálódni és erőt gyűjteni a következő hétre.

Vannak köztük jól ismert és talán kevésbé híres filmek is, de mindegyik főszereplője vagy üzlettulajdonos vagy boltban dolgozik, szóval sokat láthatunk az üzletekből is. A film parádé* egészen 1940 - 2007-ig tart. Nézzük bele!

*A rangsor az IMDb pontszámai alapján állt össze, én magam nehezen tudnám sorba állítani őket. Mindegyik másban nagyszerű

5. Mr. Magorium's Wonder Emporium - Mr. Magorium meseboltja 6,2 pont, (2007)

Bár az IMDB-n nem kapott túl sok pontot, a port.hu-n 8,3-ra értékelték a nézők. A sztorija tényleg nem egy bonyolult mese, de a képi világa annál magával ragadóbb. A történet egy varázslatos játékbolt körül forog, ahol életre kellnek a termékek, ha a vásárlók hisznek bennük. De vajon mi történik akkor, amikor Mr. Magorium (Dustin Hoffman) átadja a bolt vezetését Mollynak (Natalie Portman)?

 4. You´ve got mail - A szerelem hálójában 6,5 pont, (1998)

A port.hu szerint 9,1 pontot ér. Ki ne ismerné és ne látta volna, akár már többször is. Meg Ryan és Tom Hanks páros főszerepléséven, igazán bájos film. Az internet kezdeti korszakából, emailben ismerkedős. Biztos vagyok benne, hogy sokan ábrándoztak róla, hogy egyszer olyan könyvesboltjuk lesz majd, mind a filmben Kathleen-nek.

3. Notting Hill - Sztárom a párom 7 pont, (1999)

Pár hete újranézhettük a tv-ben is. A port.hu szavazatok alapján 8,2 (de szerintem csak azért ennyi, mert már sokan, sokszor látták). De tény, hogy könnyed és szórakoztató, Julia Roberts mindig elbűvölő, Hugh Grant pedig mindig esetlen, akarom mondani végtelenül kedves. :) Ès ha engem kérdeztek én már egy olyan útikönyves bolttal is beérném, mint az övé. Kicsit szépítgetném még, de tökéletesen megfelelne. 

2. High Fidelity - Pop, csajok, satöbbi 7,6 pont, (2000)

Kedvenc íróim közé tartozik Nick Hornby, szóval én a könyvet is olvastam és a filmet is láttam. Bár nem ez a kedvenc művem tőle, a legjobb boltos filmek közé, a port.hu szerint 7,9 ponttal, joggal illik. A film fő helyszínéül egy lemezbolt szolgál, a történet pedig a tulaj (John Cusack), (volt)barátnője és alkalmazottai körül forog. A srácok az élet minden pillanatához össze tudnak állítani egy zenei toplistát.

 1. The Shop Around the Corner - Saroküzlet 8,1 pont, (1940)

Ezt lehet, hogy kevesebben ismeritek. bevallom még én sem láttam, de ez lesz a következő. A trailer alapján kötelező darab, már csak azért is mert szeretem a régi filmeket. Találjátok ki, hogy hol játszódik, annak ellnére, hogy amerikai film?! Nem lesz nehéz dolgotok, ha elárulom, hogy írója László Miklós. A történet szinte végig egy bőröndkereskedésben zajlik, a középpontjában pedig két alkalmazott szemtől-szemben ellenséges, titkos levelezésükben azonban annál kedvesebb viszonya áll. (Még szép, hiszen nem sejtik, hogy egymással leveleznek..) Port.hu-s pontjainak száma: 8,2.

Jó szórakozást, bármelyiket is választjátok! (Ha van kedvenc boltos filmetek, nyugodtan írjátok meg, várom a kommentekben!)

----------------------------------------------------------------

Pszt! Az áruház születése c. cikket olvastátok már? A The Ladies Paradies - Hölgyek öröme c. sorozatról szól. Ha már az boltos filmeknél tartunk.

holgyek_orome_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr688271264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petit bourgeois 2016.01.24. 07:17:44

László Miklós Illatszertár művéből készült, - ahogy írtad, - a The Shop Around the Corner, és tegyük hozzá, hogy szintén ebből a műből jött világra a You've got Mail, azaz Szerelem hálójában is. Valamint még egy film, a Good Old Summertime, de az nem szerepel a listádon. :)

goodjohnwin 2016.01.24. 07:28:41

Minden boltos filmek legjobbja: Shop-stop (Clerks)

Illetve a Szerelem hálójában és a Saroküzlet is László Miklós Illatszertár c. színdarabjának feldolgozásai .

2016.01.24. 07:28:44

Cashback (2006)?
süti beállítások módosítása