Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Egy hely, ahol mindig tavasz van – Café Himmelblau, Bécs

Bécs egyik kellemesen nyüzsgő piacán sétálgatva olyan egyedi kávézóra bukkanhatunk, amely vidám színeivel, keresetlen stílusával azonnal elvarázsolja vendégeit. A berendezés első látásra akár egy kedves francia barátnőnk konyhájából is lehetne, de aztán persze hamar kiderül, hogy ezt az otthonos lazaságot profi berendezők gondos munkája teremtette meg.  

ch1.jpg

A Café Himmelblau vagyis az „égszínkék kávéház” arculatának legfontosabb elemei nevéből adódnak, vagyis az alaphangulatot az üde kék-fehér párosítás adja. De hogy mégse legyen túl szabályos az összhatás, rózsaszín, csipkés szélű lámpák, virágmintás textilek, tavaszi, meleg fények és friss virágok teszik derűsen változatossá az enteriőrt.

ch2.jpg

A kávézó szerethető atmoszférája nem véletlen: a Himmelblau tulajdonképpen egy megvalósult álom. Tulajdonosnője olyan teret akart itt létrehozni, ahol kiélheti és megmutathatja a francia konyhaművészet iránti szenvedélyét. A házias ízekhez és illatos kávékhoz pedig jól illik a romantikus vidéki hangulat, a bohém shabby chic, és a sok apró, egyedi részlet.

ch3.jpg

ch4.jpg

Az antikolt fehér pult sarkán elhelyezett üveg tárolóban jól érvényesülnek a helyben készített sütemények és torták. A cserepes fűszernövények nemcsak az ételeket frissítik fel, de a belépőt is rögtön jókedvre derítik.

ch5.jpg

Kreatív megoldás a vendégtér, és az ahhoz kapcsolódó ajándékbolt közötti falat megtörő ablak elhelyezése – egyben belső kirakat is.

ch6.jpg

Bolt a kávézóban, kávézó a boltban: uzsonna közben már a következő vásárláson gondolkodhat a vendég.

ch7.jpg

A bejárathoz közeli keskeny térben bravúrosan alakítottak ki még egy pár tároló- és ülőhelyet. A krétatábla remek kiegészítője a közeli piaci forgatagnak.

ch8.jpg

Enni, inni – hirdeti a logó. Igen, mi sem egyszerűbb ennél. Azonban az ételhez és annak környezetéhez nem árt néha egy-két jó recept, pár minőségi hozzávaló, hogy aztán a végén harmonikus egység kerekedjen ki, és tényleg minden asztal foglalt legyen.

ch9.jpg

kep1.png

 


Bódi Zsuzsa, shop designer, Bécs

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt aFacebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr338734186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása