Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Így készül a funkcionális és modern babaszoba

Tudom, megint kicsit off topic, de a Boltberendező kezdete óta egy mini babyboom zajlik a háttérben és mivel annyira szeretünk berendezni (és nem csak üzleteket), szeretném megmutatni nektek a legkisebb csöppség szobáját. Szuper dolgokat leshettek el Dóri írásából. Jól jöhet a cikk, ha épp gyerekszoba projekt előtt álltok. Így kell gondosan és szívből tervezni. A végeredmény pedig magáért beszél.

fullsizerender_5_fotor.jpg

Amikor pár évvel ezelőtt költözésre szántuk el magunkat, tudtuk, hogy mindenképpen olyan lakást szeretnénk, amelyben a nappali és a hálószoba mellett van még egy plusz szoba, amit idővel gyerekszobává alakítunk.

Miután rátaláltunk a megfelelő fészekre a budapesti rengetegben, ez a kis harmadik szoba viszonylag elhanyagolt állapotba került, ez lett a vendégszobánk, vasaló szobánk, egy, az egyetemi éveinkből maradt kinyithatós kanapéval és egy komóddal.

Amikor megtudtuk, hogy bővül a család, elkezdődhetett a tervezgetés. Tiszta lappal indultunk, búcsút intettünk a régi kanapénak és a komód is kikerült a szobából.

Azt már az elején tudtuk, hogy egy letisztult, modern stílusú gyerekszobát szeretnénk kialakítani. A szoba adottságaiból kiindulva – viszonylag hosszú, keskeny helység – világos színekkel dolgoztunk, hogy ne nyomjuk össze a teret, és csak itt-ott, leginkább a kiegészítőkkel szerettünk volna egy kis színt vinni a szobába.

Előzetes terveink alapján a következőket szerettük volna a gyerekszobába:

  • szoptatós fotel
  • kiságy
  • pelenkázó komód
  • ruhásszekrény
  • polcok, képek
  • függöny

Színek:

  • szürke/fehér
  • menta/türkíz

A falak – ahogy a lakás többi részében is – világos tejeskávé színűek. Gondolkodtunk azon is, hogy átfestjük a falakat, de végül festés helyett a mostanában egyre népszerűbb tapéta mellett döntöttünk. A megfelelő tapéta kiválasztása sokat dob egy szoba hangulatán, pláne ha gyerekszobáról van szó, a kicsik érdeklődését is gyorsan felkelti egy-egy minta a falon. Mivel csak egy falra került tapéta, úgy döntöttünk, hogy DIY projekt keretében nem hívunk külön szakembert, hogy felragassza. Igaz egy egész napba telt, de ahhoz képest, hogy életünkben először tapétáztunk, jól sikerült.

A bútorok kiválasztásánál fő szempont a praktikusság volt. Jó példa erre a le-fel hajtható fedelű pelenkázó komód. Ha nagyobb lesz a gyerkőc, a régi pelenkázótól nem kell majd megszabadulni, hiszen a fedelet felhajtva polcos kisszekrénynek, asztalkának kiváló.

A le-fel hajtható megoldással pedig egy kis helyet is spórolunk a szobában, nagyobb a mozgástér.

A ruhásszekrény kiválasztása okozott még számomra nagyobb fejtörést. A legtöbb gyerekszobába szánt gardróbszekrény akasztós-polcos megoldással kapható. Lehet egyedül vagyok ezzel a dilemmával, de nem láttam a lelki szemeim előtt hogy a pici rugdalózókat, body-kat egyesével fogom felakasztva tárolni, hiányoltam a polcokat. A problémát úgy orvosoltuk, hogy a beépített egy polc mellé asztalossal csináltattunk még kettőt, így megszüntettük az akasztó-funkciót. Később ha úgy alakul, a polcokat ki lehet venni, és az akasztós rudat visszahelyezve újból eredeti állapotában funkcionálhat a szekrény.

A kiságynál nem igazán tudtunk variálni, szerettem volna ha ágyneműtartós ágyat veszünk, de végül színben csak olyan kiságy passzolt, amihez nem volt alsó tárolórekesz. A kiságy, a ruhásszekrény és a pelenkázó is matt fehér színű, utóbbi kettőnél az eredetileg szürke fogantyúkat, a tapétán is megjelenő türkíz színűre festettem.

A plusz tárolókat textilből készült dobozokkal oldottuk meg. A nagyobbakban vannak a még nem használt játékok és a kinőtt ruhák. A kisebbekben pedig a pelenkák, plusz törlőkendők és egyéb mütyűrök, mint például a lázmérő, körömvágó olló stb.

A polcok és a függöny kiválasztása szerepelt az utolsó feladatok közt. A polcok hivatalosan petrolkék, a függöny pedig smaragdzöld árnyalatúak, és bár egy kicsit féltünk tőle hogy a két szín hogy viselkedik majd egymás mellett, az összhatás nekünk nagyon tetszik. A fehér gyerekbútorhoz és a tapétához is remekül passzol.

Mivel ez a két elem hangsúlyos színt kapott, a szőnyegnél törekedtünk a visszafogottságra és a szoptatós fotelhez hasonló szürkét választottunk.

Éjszakai fénynek szántuk még a falon megjelenő, kicsit vintage hatású A betűt. Fából és fémből készült, 5 apró izzó ad pont annyi fényt, hogy a babát nem zavarja az alvásban, a mama pedig megtalálja éjszaka az elveszett cumit a kiságyban :)

Dórival (többek közt) ennek az ékszerboltnak a berendezésén és tervezésén dolgoztunk együtt.

1_1.jpg

 

 

Bárdics- Juhász Dóra, boltberendező

 

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

VIP CLUB:
Nemrég létrehoztunk egy zárt körű Facebook csoportot. Csatlakozz bátran Te is! Légy tagja a kis boltosok közösségének! Kérdezzetek egymástól vagy akár tőlem is. Ajánljatok, cseréljetek ötleteket üzletberendezés, kirakat vagy épp bolti marketing témában.

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2312458253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása