Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Üzlet dekorálás 5+1 lépésben

Az elmúlt hetekben volt szerencsénk igazán izgalmas projekteken dolgoznunk! Néha fárasztó volt és sok apró felmerülő problémát kellett megoldani, de nagyon élveztük a munkát! Nem titok, hogy a Boltberendező egy nem is olyan rég indult vállalkozás. (Pár napon belül ünnepeljük első szülinapunkat! Éljen, éljen!) Bár tapasztalattal korábban is rendelkeztünk már, az ember folyamatosan tanul a munkái során, pláne egy üzletberendező, tervező, kivitelező. Ez persze így van jól, sőt! (Én önerőből, szabadidőmben is igyekszem folyamatosan képezni magam.)

Arra gondoltam, hogy összeírok most Nektek pár ötletet és tanulságot a Boltberendező projektekből, arra az esetre, ha Ti magatok látnátok neki az üzletetek felfrissítésének vagy dekorálásának. Ennyivel is könnyebb dolgotok lesz. Tehát:

1293wtgpbzlxa6.png

1. Gyűjts ötleteket!

Mi sem egyszerűbb ennél, gondolhatnád. Meg van az elhatározás, hogy kicsit módosítanád a boltod légkörét, feldobnád egy új dekorációval. Közeleg xy ünnep, esemény, vagy szezon. Ok. De mi legyen a kiinduló pont? Kellene egy alap ötlet. Irány a Pinterest! (Ha még esetleg nem használtad ezt az oldalt, épp itt az ideje, hogy megismerkedj vele! Ha nem tudod, hogy milyen szavak alapján kellene képeket keresned, menj és nézegesd a Boltberendező mappáit. Már több mint 1.300 inspirációs fotóval várlak!) Aztán regisztrálj és készíts saját táblákat. Szortírozd az ötleteidet!

2. Hozz létre egy koncepciót!

Melyik ötletek tetszenek a legjobban, melyik az az irány, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani? Mivel tudnád kiegészíteni az adott ötletet, hogy abból majd végül komplett dekoráció. Ne másolj! Próbálj az eredeti ötlet alapján valami újat, kreatívat létrehozni. Írd össze egy listába, és rajzold le hogy hogyan képzeled el a teljes dekorációt. Milyen elemekből állna, ezek hova kerülnének az üzletben stb. Lehetőség szerint, már kint (a kirakatban) jeleníts meg egy-egy részletet a benti díszítésből.

3. Határozd meg a kereteket! (idő és büdzsé)

Milyen időpontokhoz kell igazodnod? Mikorra szeretnél elkészülni a dekorációval? Mennyi időt szánnál a beszerzésre, felhelyezésre? Ezekre a kérdésekre valószínűleg már a projekt megkezdése előtt tudtad a válaszokat, viszont a pontos büdzsé lehet, hogy csak most körvonalazódik a fejedben. Ha már látod, hogy mit is szeretnél pontosan, határozd meg az összeget, amibe bele kell, hogy férj!

4. Szerezd be a hozzávalókat!

Internetről rendelni a legkönnyebb, viszont hazánkban még sokkal több dolgot érhetsz el hagyományos üzletekben, mint interneten. Szóval szánj egy kis időt a vásárlásra és nézz körül a boltokban. Gyakran sokkal könnyebb és érdekesebb is élőben válogatni a kiegészítők közül. A boltok járása viszont időbe és pénzbe kerül, a kereteidnél kalkulálj benzin díjjal és plusz órákkal is. Webshopból történő rendelés esetén pedig ne felejts számolni a szállítási díjjal!

5. Dekorálj!

Most jön a legjobb rész. Elő a terveiddel és a vásárolt holmival, kezdődhet a megvalósítás!

+1 Tarts magad a keretekhez!

Az egyik legfontosabb lépés/tanács! A dekorálásnak az az egyik szépsége, hogy soha sincs kész. Mindig lehet még és még és még tenni-venni körülötte. Áthelyezhetsz egy tárgyat és nézegetheted, hogy hol mutat jobban. Eszedbe juthat, hogy még ezzel vagy azzal kiegészíthetnéd a kompozíciód. Talán, ha még spórolnál kicsit.. Esetleg ott azt az elemet kicserélhetnéd, lehet úgy jobban mutatna. Lehet. De várj! Állj meg és húzd meg a határt. Köss magaddal kompromisszumot! Ha megfelel a dekoráció a terveknek, ha lejárt a rá szánt idő és kiürült a félre tett keret, akkor stop! Nézd mit hoztál létre és légy büszke magadra! A következő körben majd jöhet egy újabb, még tökéletesebb dekor, vagy a következő körben tovább fejlesztheted a mostani művedet! ;)

Még több segítség üzletdekoráláshoz és berendezéshez:

boltberendezo_kurzus.png

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr888006127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása