Boltberendező Blog

Értékesítés ösztönzés vásárlásélménnyel

Így készíts adventi kalendáriumot a vevőid részére

Tudom, megkéstem ezzel a poszttal. Elnézést. Két, lassan 4 hete beteg gyerkőc nem engedett közel a gépemhez az elmúlt napokban. De egy jó ötlethez, talán soha sincs késő, és ha idén már nem is, jövőre még talán hasznát vehetitek.

Úgy látszik az elmúlt években nem csak a Halloween, Hálaadás, Fekte péntek, Cyber monday és társaik szivárogtak át a hazai kereskedelembe, jó pár trendi tendencia meghonosodni látszik. Ilyen többek között, a vevőkre hangolt adventi várakozás is. 

Mert az adventi naptárak nem csupán csokit rejthetnek! Ma már a nagy cégek sorra jönnek ki az apró kozmetikumokat, ékszereket és egyéb csecsebecséket, kis méretű termékeket tartalmazó kalendáriumokkal. Ha valaki komolyabb összeget szánna a tél végi meglepetésekre, akkor ily módon is kedveskedhet szeretteinek vagy akár saját magának.

Ebben a cikkben ezeknek a kalendáriumoknak egy speciális verziójáról lesz szó. Olyan naptárakról, amik nem készen kaphatóak és hazavihetőek, hanem amit a kiskereskedők az üzletükben állíthatnak fel, netán online formában tehetnek közzé. Ezekben az esetben az ablakok változatos meglepetéseket tartogatnak. Hol egy eseményt, hol egy kedvezményt, hol egy ajándékot.

Nézzünk pár példát a külföldi nagyoktól. Így állíthatsz fel adventi kalendáriumot a kirakatodban, vagy az üzlet belsejében:

Szívesen készítenél hasonlót, csak nincs ötleted, hogy mit tegyél az egyes dobozokba, fakkokba, polcokra, ablakok mögé? Lássuk csak:

  • kedvezményt, az adott napi vásárlásból (%, - x ezer Ft, 1+1 ackió stb.)
  • ajándék kupont, ami a következő vásárlásra szól
  • ajándékkártyát melyet egy partner üzletben lehet beváltani
  • ajándék saját terméket
  • ajándék szóró terméket partner üzlettől
  • ingyenes meleg italt: kávét, puncsot, teát a vásárlás mellé
  • meghívót egy eseményre, melyet Te szervezel
  • termék tesztelési lehetőséget (a véleményeket később hasznosíthatod is, marketingedben)
  • ajándékutalványt, bérletet, amit esetleg tovább lehet adni
  • ingyenes szervíz szolgáltatás/ segítség beüzemelésben
  • játék sorsoláson való részvétel
  • ingyenes kiszállítást
  • ingyenes díszcsomagolást
  • magadott napra történő kiszállítást (ezt érdemes csak az utolsó hét előtti időszakra garantálni) - Van aki nem szereti otthon rejtegetni az ajándékot, nekik jól jöhet egy ilyen szolgáltatás

Az internetnek és webshopoknak hála egyre több online kalendárium is kinyílik decemberben. Te is szeretnél ilyet a honalpodra? Ha Wordpress alapú az oldalad akkor, ez az instant plugin kell Neked: https://wordpress.org/plugins/wp-advent/ 

Persze ha egyedi speciális naptárra vágysz, programoztathatsz is egyet. De az is egy opció, ha minden nap új blog posztot, Facebook bejegyzést teszel közzé és abban hirdeted meg az aktuális meglepetést.

Ha van még ötleted, hogy mi kerülhetne a kalendáriumba, írd meg kommentben! :)

-képek forrásai: pinterest.com/boltberendezo -

Ne maradj le a többi posztról sem, kövesd a Boltberendezőt a Facebookon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltberendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2412018787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása